Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

F3, een terugblik op de eerste ervaringen van onze jongsten

 
Het zaalseizoen zit er op, dus tijd om de prestaties te evalueren.

Sinds het begin van het zaalseizoen heb ik het voorrecht om te F3 te mogen coachen. De vier dames in dit team hadden toen al een aantal wedstrijden op het veld in de F2 gespeeld, maar voor de twee heren was dit het begin van hun korfbalcarrière. Ik stel ze graag aan u voor;

- Elin, felle dame die het spelletje intussen goed snapt en steeds makkelijker scoort

- Emma, onze observerende dromer, die zich steeds beter kan concentreren en stiekem haar doelpuntjes mee pakt

- Lisa vooral verdedigend sterk en gemotiveerd om steeds beter te worden

- Maud, sterk met een goed schot en erg goed in het onderscheppen

- Mees, onze kleinste speler, maar hij heeft goed opgelet bij de wedstrijden van zijn ouders

- Stef, onze alleskunner, schieten, verdedigen en onderscheppen in één heer.

Onder leiding van hoofdtrainer Chris Kaper deden de dames en heren heel erg hun best tijdens de trainingen en daarom duurde het niet lang voordat ze de tegenstanders goed weerstand konden bieden. Ondanks dat hadden ze begin maart nog geen punten behaald. Vaak doordat de tegenstander meer ervaren spelers had of we niet op konden tegen de lengte van de spelers. We hebben flink wat spannende wedstijden gehad, maar trokken toch vaak net aan het kortste eind. Gelukkig werd de motivatie er niet minder om. Plezier in het spel was er steeds.

En toen kwam de wedstrijd uit tegen Furore, al zijn er mensen die denken dat het kwam door de gelegenheidstrainer de avond ervoor. Mees was helaas ziek, maar de andere 5 spelers waren er helemaal klaar voor. Al snel mocht Furore de superspeler inbrengen omdat we met minstens drie doelpunten voor stonden. En de voorsprong werd niet meer weggegeven. De 6-14 winst en de eerste punten werden mee naar huis genomen!

 
Een week later kwam BEP naar onze hal. Mees was intussen beter en wilde ook wel eens een overwinning mee maken. Deze keer was de wedstrijd een stuk spannender, maar uiteindelijk konden we met de winst vieren onder het genot van een bekertje limonade en een snoepje van de jarige Elin.

De laatste zaalwedstrijd was tegen kampioenskandidaat DSO. KZ F3 had de smaak te pakken en wilde graag de derde overwinning behalen. DSO was echter al helemaal klaar voor het kampioensfeest. Ondanks de boomlange DSO-dame met een goed schot wilden onze dames en heren het ze niet cadeau geven. Helaas moesten we ons met 10-8 gewonnen geven.

De vooruitgang die de F3 sinds november heeft geboekt is zeer groot, mede door de enthousiaste trainersgroep. Van moeite met vangen en gooien tot net aan verliezen van de kampioen. Ik ben ontzettend trots dat ik dit team mag coachen. Op het veld gaan we proberen de stijgende lijn door te zetten en vooral het plezier in korfbal behouden!

Marelle van Oostveen-Bouva
 
 
 
.
 
 
 
.