Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Ex-selectiespeler Stef Meijns scoort met zijn bedrijf SafeFoodies

Onze fanatiekste selectiespeler Stef Meijns nam aan het begin van de zaalcompetitie de moeilijke beslissing om helemaal te stoppen met korfballen. De reden? Hij wilde al zijn vrije tijd investeren in zijn eigen bedrijf SafeFoodies, een app die mensen met een voedselallergie helpt restaurants te vinden die voedselveiligheid net zo belangrijk vinden als hun culinaire prestatie. Inmiddels is Stef een stapje verder gegaan. Zijn baan bij M&O Techniek heeft ook plaats moeten maken voor zijn droom. En met resultaat! In rap tempo verspreidt de boodschap van SafeFoodies zich door het land. Steeds meer restaurants sluiten zich aan bij het initiatief en daarmee geven ze een duidelijk signaal af: 'wij voelen ons verantwoordelijk voor mensen die altijd rekening moeten houden met hun voedselallergie'.

Stefs missie is uit het hart gegrepen. Hij heeft zelf een dodelijke notenallergie. Een spoor van een noot kan hem al fataal worden. Stef kwam nauwelijks meer in restaurants. Het is namelijk te vaak voorgekomen dat hij op een brancard naar buiten gedragen moest worden. ‘Op de menukaart zeggen ze wel rekening te houden met mijn allergie, maar de organisatie is er niet voldoende op ingericht’, schrijft hij op zijn website.

Dankzij SafeFoodies ontstaat nu een overzicht van restaurants die zich wel aan deze afspraak houden en dat is goed nieuws voor de half miljoen mensen in Nederlands met een voedselallergie. Ze kunnen voortaan veilig uit eten!

Met elke reservering steunen app-gebruikers Stefs stichting Weg met Allergie, waarmee hij hoopt zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor onderzoek naar voedselallergieën.

Bij KZ weten we natuurlijk wel dat Stef beschikt over een flinke dosis vastberadenheid en we hopen dat dit hem ook buiten het korfbalveld ver gaat brengen. Veel succes met je missie, Stef! 

Neem een kijkje op de website!


.

.