Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Een blik op de veldresultaten van de senioren.

 
Bij het eerste is de vriendelijk gezegd matige prestatie van vorige week uitgebreid onderwerp van gesprek geweest en dat leidde tot een aanmerkelijk betere prestatie zaterdag in Sassenheim. Het was spannend van begin tot het einde en dat gold ook voor de inzet, gelukkig. Het resultaat was dan ook een verdiend gelijkspel en dat is een goede basis om komende zaterdag bij Dalto op verder te bouwen. We moeten daar minimaal een punt behalen om uit de zorgen te zijn, maar in onze sport speel je daar niet op, veel te gevaarlijk! Weer 100% inzet dus!! En Hugo deed het uitstekend bij zijn debuut.
 
Het tweede moest ook die vervelende nederlaag tegen DVO 2 wegspoelen en dat ging gebeuren tegen Unitas 2. Het ongebruikelijke aanvangsuur van 11.15 u zat ons niet in de weg en wij zaten er vanaf de start goed in. De statistieken van Johan waren glashelder deze keer: beide teams schoten 94 keer en als je dan met 15 – 26 wint, dan weet je dat je percentages aanzienlijk beter waren! Goed nieuws was er ook van Sanne Pasma, die voor het eerst weer een halve wedstrijd meedeed. Jeroen Briefjes prikte er 7 in, Josine Verburg 5 en Tom Ekkes 4. Ga zo door, als het een beetje meezit hebben wij bij winst zaterdag al een play-off plek veilig gesteld!
 
Het derde moest naar Eindhoven om daar leider DSC 3 te lijf te gaan en dat was een lastige klus. We trokken met 24-13 aan het kortste eind. Wij komen zo langzamerhand in grote problemen en dus moet er alles op alles gezet worden om zaterdag bij Eibernest 2 wèl de punten mee te nemen. Te wapen dus!!
 
Voor het vierde wordt het weer allemaal spannend, maar dan aan de bovenkant. Gedurende negen wedstrijden was AVO 3 ongrijpbaar, ook voor ons, maar daar maakte Swift 2 in Amsterdam radicaal een einde aan door die ploeg met een 23-12 nederlaag naar Assen terug te sturen en zo staan we ineens met nog maar 2 punten achterstand op de tweede plek. Zondag komt Swift bij ons op bezoek, dus opgepast. Laten we ze met lege handen naar Artis terugsturen.
 
Goed nieuws ook van het vijfde, dat haar derde winst boekte, nu op middenmoter Trigon 3 met 16-14. Dat kwam heel goed uit, want Eibernest 4 had ons al op een degradatieplek gedrukt, dus er is nu weer perspectief. Zaterdag naar het nog puntloze Synergo 3 en dat moeten we vooral zo houden, want anders komen we weer uitgebreid in de zorgen terecht.
 
Zorgen zijn er niet voor de mensen van het zesde, want die klopten de enig overgebleven concurrent voor de titel met liefst 24-13 en dat betekent weer aftellen. Wel goed oppassen zondag, want dan gaan we naar de enige ploeg die ons wèl een punt wist af te pakken, namelijk Fortuna 4. Gaan we dat rechtzetten?
 
In de breedtesportsector is met aan de voorjaarscompetitie begonnen met nieuwe viertallen, dus geldt ook hier de aloude kermiskreet ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen, zet u in en speelt u mee!’
 
Voor het zevende pakte dat een beetje raar uit, want waar we een paar weken terug in de eerste ronde nog met 18-13 van Aurora konden winnen was DKV/Victoria 3 ons deze keer een maatje te groot, 19-7, brrr. Dat schreeuwt om revanche!
 
Het achtste lijkt een beetje een midweekteam te worden, want de tot nu geplande wedstrijden zijn beide daarheen verschoven – en later in de lente - en van spelen kwam het dus nog niet. Misschien zondag bij Zaandam-Zuid 3?
 
Het negende speelde tegen het 2e van die club - ZZ - en dat was een ouderwetse korfbal-uitslag: 6-7 voor de streepjes, dus dat viel wat tegen. Op woensdag gaan we inhalen bij Sporting West 5, dat ook een keer verloor. Beste beentje voor dus in de Staatsledenbuurt!
 
Het tiende won van DKV/Victoria en speelde gelijk tegen hen van de overkant en doet het dus niet verkeerd met 3 uit 2. Zij komen elke tegenstander maar 1x tegen, dus geen kans op revanche, want er zijn zeven teams in deze afdeling, die je dus allemaal maar 1 x ontmoet. Zondag komt Purmer 4 op bezoek.
 
Later meer over de jeugd...
 
 
.
 
.