Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

E2 deed mee aan het NK Beachkorfbal Indoor in Aalsmeer

 
Zondag 24 februari 2019
 
Vandaag is onze E2 afgereisd naar Aalsmeer om deel te nemen aan het NK indoor beachkorfbal. Kyra en Sanne van de E2 konden er helaas niet bij zijn. Omdat het zwaar zou worden in het zand waren er gelukkig hulptroepen opgeroepen en werd ons team aangevuld met Nina en Pien uit de E1.
 
Elke wedstrijd (4 tegen 4) duurde 2x6 minuten. Na 6 minuten werd er snel gewisseld van helft en moest er meteen worden doorgespeeld. Aanpoten dus voor onze toppers. Gelukkig mocht er tijdens de wedstrijd onbeperkt gewisseld worden.
 
De eerste wedstrijd speelde we tegen de E1 van Fortuna. Het was even wennen voor onze E2 in het mulle zand waardoor we al gauw op een 0-3 achterstand kwamen . Halverwege de wedstrijd vonden ze elkaar steeds beter en werd na een paar goede kansen het eerste KZ-doelpunt gemaakt. Helaas was Fortuna niet meer bij te houden en eindigde de wedstrijd in een 2-6 overwinning voor de club uit Delft.
 
Veel tijd om te rusten was er niet, want 10 minuten later moest er alweer begonnen worden aan de tweede wedstrijd. Deze werd gespeeld tegen de E1 van Blauw Wit. Dit keer kwam E2 wel goed uit de startblokken en maakten ze snel het eerste doelpunt. Met regelmatig wisselen tegen de vermoeidheid en goed verdedigen wisten ze het tempo hoog te houden en werd de wedstrijd met maar liefst 9-0 gewonnen!
 
De laatste poulewedstrijd speelden ze tegen ZKV. Ook ZKV had net als onze E2 één wedstrijd gewonnen en één wedstrijd verloren. Deze wedstrijd zou dus beslissen wie naar de finale zou gaan om voor de eerste plaats te strijden. Lange tijd ging het gelijk op, maar in de tweede helft begon de vermoeidheid zijn tol te eisen en wisten onze schoten de korf niet meer te vinden. Bij ZKV lukte dit iets beter, waardoor de wedstrijd werd verloren met 3-5.
 
De laatste wedstrijd ging dus om de 3e en 4e plek. Wij moesten het hierbij wederom opnemen tegen Blauw Wit. Dit keer hadden wij de mindere start en kwam Blauw Wit op een 2-0 voorsprong. Onze toppers vochten zich, met alle energie die ze nog hadden, knap terug tot 2-2. De wedstrijd eindigde uiteindelijk gelijk op 3-3, waardoor de derde plaats met Blauw Wit werd gedeeld.
 
De Finale in de E poule werd uiteindelijk verdiend gewonnen door de E1 van Fortuna.
 
Het was een leuke en gezellige dag en onze toppers zijn weer een ervaring rijker.
 
Michel.

Op de foto van links naar rechts:
Staand: Jens en Loïs
Zittend: Kyona en Jayson
Liggend: Pien en Nina.
 
 
.
 
 
 
.