Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

De WK U19 in Leeuwarden: bloedspannend, maar gewonnen!

 
Update van zondag 21 april 23.00
 
Het toernooi is achter de rug en de finale is bloedspannend geworden. Uiteindelijk stonden we weer tegen o0ver de Belgen en konden het in de slotfase op 19-18 afronden. Poehpoeh!!
 
Meer details vind je op korfbal.nl en ook op de hieronder al eerder genoemde website van het IKF. We herhalen hier maar even de link.
 
En we moeten natuurlijk een paar platen van de winnaars hebben! De foto's zijn verkregen via Jacqueline de Vries en Dennis Doves. De onderste is natuurlijk van het complete winnende Oranje-team en op de bovenste zie je wie er nu en in de nabije toekomst bij KZ / Thermo4U betrokken zijn, namelijk van links naar rechts de assistent-coach van Onder 19 Dennis Doves, Michelle in 't Veen (nu nog Bl.Wit en komend seizoen bij KZ) en natuurlijk Delano Braumuller en Onno Bakker. Gefeliciteerd allemaal!!
 
.
 
.
 
Update van vrijdag 19 april 23.00
Na de plaatsing van de oorspronkelijke tekst zijn een paar dingen duidelijk geworden:
 
a. Marokko kon uiteindelijk wegens visa-problemen niet aan de start verschijnen en dat is sneu voor iedereen
 
b. Onno en Delano zijn de eerste die hun vanaf augustus nieuwe clubgenote Michelle in 't Veen van dichtbij gaan ontmoeten
 
c. deze vrijdag zijn de eerste wedstrijden gespeeld en die maakten duidelijk dat er her en der nog wel flinke verschillen zijn
 
d. er is livestream, dus meekijken kan (er naar toe rijden ook, de Afsluitdijk is weer open...) en op deze website vind je alle details.
 
 
Oorspronkelijk bericht van 12 april
Volgende week wordt in Sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden weer het traditionele WK voor nationale juniorenteams gespeeld, de WK U19, onder 19 jaar dus. Het staat niet altijd vast dat Nederland daar wint; een paar jaar terug zag ik een Belgische supporter een traantje wegpinken, toen hun team Oranje verslagen had. Geen garantie dus!
 
Ook dit jaar doen er weer een paar bijzondere landen mee. Die zullen niet meteen gaan winnen, maar dat zij er bij zijn is weer een verdere stimulans voor het internationale korfbal. Inmiddels zijn wij wel gewend aan de komst van Taiwan en China en ook Hongkong heeft deze keer een team afgevaardigd. Natuurlijk zijn ook België, Duitsland, Engeland, Spanje, Portugal, Hongarije en Tsjechië van de partij.Maar de komst van Marocco en Maleisië maakt toch weer zichtbaar dat er nog steeds uitgebreid wordt. Met Nederland zijn er dus 13 deelnemende landen.
 
Het toernooi vindt traditiegetrouw in de Paastijd plaats op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 april en meer details, het wedstrijdschema enzovoort vind je op de toernooi-website.
 
Het KNKV houdt in verband met blessures en dergelijke voor de selecties altijd 10 om 10 aan, maar voor dergelijke toernooien mag je nooit meer dan 16 spelers (8 om 8) aanmelden. Voor onze Onno en Delano pakte dat prima uit en zij gaan dus ook binnen de lijnen komen. Natuurlijk hebben ze graag supporters op de tribune, dus je wordt aangemoedigd om ook een trip daarheen te maken. Het is niet extreem duur, de prijzen, het speelschema enzovoort vind je allemaal via de hierboven gelinkte toernooi-website.
 
De selectie bestaat deze keer uit de volgende speelsters en spelers:
 
 
….Selectie Oranje U19 voor de WK in Leeuwarden….
             
  Dames     Heren    
  Charlotte de Jong LDODK Onno Bakker KZ/Thermo4U  
  Tessa Lap OWK   Jacco Boonstra Bl.Wit  
  Annick Post Fortuna   Delano Braumuller KZ/Thermo4U  
  Roos Scherrenburg DVO   Daan Dijkstra DVO  
  Jula Schuiling TOP (S)   Victor Entken Fortuna  
  Milou Schuiling TOP (S)   Matté Lipke Unitas  
  Michelle in ’t Veen Bl.Wit   Marvin Piepers LDODK  
  Eline van Veldhuisen Wageningen   Jimmy Swikker Fortuna  
             
             
 
 
. Tot ziens in Leeuwarden?
 

 
.
 
 
.