Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

De stand van zaken bij de B- en C-teams

 
Voor B1 staan de zaken er goed voor, mits mits mits... wij komende zaterdag de belangrijke uit-wedstrijd tegen Die Haghe in ons voordeel weten te beslissen. Tot nu spelen wij een sterk seizoen met alleen een uitglijder van 15-21 toen Fortuna op bezoek kwam, maar die verslikten zich weer in Die Haghe vorig weekend, want zij gingen in eigen hal met liefst 12-18 het schip in. We zijn dus gewaarschuwd voor de Hagenezen!
 
Ook in deze Hoofdklasse is het zaak bij de eerste twee te komen, want dan plaats je je voor de kruiswedstrijden. Er zijn vier hoofdklassen en via loting is vastgesteld, dat wij tegen clubs uit Hoofdklasse D spelen. Als wij eerste worden ontmoeten we zoals het er nu uitziet DSC of Tiel. Als we tweede worden is DVO de tegenstander, maar dan moeten wij bij hen op bezoek, want nummer 1 speelt thuis. Vervolgens spelen de vier winnaars tegen elkaar en de winnaars daar weer van spelen de finale. Spannend dus! Maar wel staat vast dat - mits wij winnen van Die Haghe - wij een kruisfinaleplek hebben. Er is dus alle reden om superscherp te zijn zaterdag! Hiernaast de stand en oh ja, dat groene cijfertje bij Haarlem komt omdat ze twee strafpunten kregen. Hebben zich kennelijk een keer vergist in de leeftijdsregels...
 
Superscherp is B2 kennelijk ook, want zij staan ongeslagen, wat zeg ik, zelfs zonder puntverlies bovenaan met daarbij de extra vermelding, dat zij concurrent OKV B1 ook al twee keer in spannende wedstrijden versloegen. Dat gaat dus richting een titel en promotie voor Sienna, Dave & Co. Er is nu even twee weken vakantie en de 29e spelen we tegen KVA.
 
Voor B3 verloopt de competitie wat minder florissant, want zij staan met één winstpartij op de voorlaatste plaats. Volgens de trainers heeft dat niet zo veel invloed op de altijd plezierige sfeer bij dit team. Zij zijn verder goed uitgerust, want hadden in januari al vakantie en spelen de komende drie weken elke weekend. De eerste tegenstander is Ados B1 en die gaan het lastig krijgen, want B3 had zaterdag j.l. Yara, Floor en Bo op studiereis naar Bennekom gezonden, om daar te bestuderen hoe de mensen van het eerste toch zoveel goals kunnen maken. Nou, dat was een fraai voorbeeld, dus daar hopen we nu zaterdag wel iets van terug te zien!
 
 
Dan komen wij vervolgens bij de C-teams en daar is iets wonderlijks gaande... Die staan namelijk allemaal bij de bovenste drie en dat zorgt dus voor extra-spannende weken in het vooruitzicht.
 
Zo is daar C1, dat nu op de derde plaats staat, maar ook een wedstrijd minder speelde dan de nummers 1 en 2. We hebben eerst twee vrije weekenden in het vooruitzicht en gaan de 29e op bezoek bij GG in Wormer, die misschien ook nog wel kans hebben, maar alleen als ze winnen. Het gaat hier om de eerste twee plaatsen, want dan mag je meedoen in het dagtoernooi om de landstitel.
 
Voor ons betekent, het simpel 'Winnen, winnen, winnen, steeds maar winnen...'. Tot nu speelden we gelijk tegen GG en Fortuna en verloren nipt met 12-13 van Tempo, maar alle returns moeten nog komen. Kansen genoeg dus, mits we maar scherp blijven!
 
C2 staat fraai bovenaan en verloor nog maar één keertje van en bij concurrent BEP C1, met liefst 9-3. Dat was wel even een afgang, want met drie goaltjes win je niet veel. Alle andere wedstrijden werden echter gewonnen, inclusief de recente thuiswedstrijd tegen BEP. Nu even vakantie houden en dan reizen we daarna de 29e naar de Noordoostpolder, waar we in Lelystad van Exakwa moeten zien te winnen. Je komt nog eens ergens met dit team! Maarssen ook en Alphen aan den Rijn, poehpoeh!
 
Voor C3 ziet het er ook al boeiend uit voor de komende weken, maar dan niet zo zeer op reisgebied. Ons team verloor tot nu toe één keertje en wel met 6-9 van leider Furore C1. dat roept om revanche, maar dat kan pas op de laatste zaterdag van de competitie, als we ze in Trias gaan ontmoeten. Voor de rest alleen maar dikke overwinningen, 80 gemaakt en slechts 27 tegen! Maar dus negen daarvan via Furore en dat vraagt wel om een correctie. Die Assendelvers hebben trouwens een sterk team, want zij hebben een nòg beter doelsaldo. Het gaat echter om de punten, dus eerst zaterdag Roda C1 verslaan, dan een week vakantie en vervolgens komt Helios.
 
Bij C4 is het nog extra spannend, want daargaat de strijd zoals je ziet tussen drie teams. maar eigenlijk is dat gezichtsbedrog, want Aurora C1 mag je zeker niet uitvlakken. Die versloegen Groen-Geel dik, maar ze lopen wat achter in wedstrijden en zo hebben wij ze nog helemaal niet ontmoet. Dat gaat echter wel binnenkort gebeuren. Eerst een weekje vrij en dan komt Aurora de 22e op bezoek. Dan moeten we natuurlijk optimaal bij de les zijn en geen vakantie-rommelarij bedrijven. Op scherp dus!
 
Voor C5 zitten de belangrijke wedstrijden er op korte termijn aan te komen, want zij doen niet aan voorjaarsvakanties. Of de competitieleider niet, dat kan natuurlijk ook. Niettemin, zaterdag komt eerst HBC op bezoek en daarna volgen twee topwedstrijden tegen respectievelijk Apollo C2 en OKV C2. Apollo hebben we nog helemaal niet gezien en bij OKV speelden we de eerste keer met 5-5 gelijk. Verder moeten we Furore ook nog goed in de gaten houden, want die wisten een keer van Apollo te winnen, terwijl wij Furore met 4-7 versloegen. Spanning genoeg dus, we gaan het zien en beleven.
 
Succes allemaal!!
 
 
.
 
 
.