Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Bye bye competitie 2018-2019

 
De competitie van het seizoen 2018-2019 is dit weekend definitief afgesloten. De D4 had de eer om als laatste team dit seizoen een competitiewedstrijd op ons veld te spelen. Lenie deed er de kantine speciaal voor open. Dat kwam mooi uit, want er was taart en een toespraakje voor het team. Ze konden kampioen worden, maar dat lukte niet. De taart smaakte er niet minder om en het toespraakje was terecht waarderend naar spelers, trainers/coaches en ouders.Het werd een gezellige ochtend. Die was vooraf niet gepland, maar de regen van het weekeinde daarvoor gooide roet in het eten. Totaal onverwacht moesten er twee wedstrijden worden afgelast en worden ingehaald, waaronder deze.
 
De allerlaatste wedstrijd van de veldcompetitie kwam overigens op naam van ons tiende. Dat speelde op zondag uit tegen Oosterkwartier en moest de winst helaas ook aan de tegenstander laten. Te warm, denk ik zomaar.
 
Hartverwarmend was het in Hardenberg, waar het toernooi om het Nederlands kampioenschap voor D-teams werd gespeeld. Onze D1 was weer deelnemer, net als in de zaal. Aan enthousiasme bij de kinderen en ouders geen gebrek – velen waren al een dag eerder afgereisd naar het andere deel van Nederland – maar het lukte allemaal net niet. De D1 kan terugzien op een geweldig seizoen, met twee keer deelname aan het NK-toernooi.

Wat een verschil, dit weekend en vorig weekend. Afgelopen zaterdag op ons veld één wedstrijd dus, de week daarvoor 18 wedstrijden, waarvan 2 afgelaste. En daarna nog het priktoernooi op het hoofdveld, dat voor deze gelegenheid vol stond met palen. Ons jaarlijks zomerevenement “Ook het veld is leuk” was weer goed bezocht. Het zonnetje zorgde voor een aangename temperatuur, Anouk en Marjolijn gingen er opnieuw met de hoofdprijs van door, de slager deed goede zaken met de bbq en veel flesjes en gevulde glazen gingen over de toonbank voor het lessen van de dorstige kelen. Met dank aan alle vrijwilligers bij de uitgiftepunten. De muziek van de deejay zorgde ervoor, dat bezoekers nog lang bleven, sommigen tot in de zeer late uurtjes. Maar de volgende ochtend zag de kantine er weer schoon en opgeruimd uit. Het was even hard werken voor de organisatoren en onze schoonmaker, maar ze hadden eer van hun werk.
 
Op die zondag was er grote belangstelling voor twee wedstrijden. Het vijfde en het derde moesten in hun laatste wedstrijd proberen de degradatie te ontlopen. Het derde kon er helaas niet aan ontkomen. De routiniers van het vijfde keken de hele wedstrijd tegen een achterstand aan, maar toen een kwartier voor het einde Dennis en Maarten werden ingebracht, was het snel bekeken met de tegenstander. Door hun vier goals werd de achterstand van twee punten omgebogen naar een voorsprong van twee punten. Chapeau!
 
Zij vierden het einde van het seizoen met een boottochtje met de praam door Zaanse wateren. Onze selectie stapte ook in de boot; zij namen in Amsterdam afscheid van Wim Bakker en Linda Reijling, hun vertrekkende trainer/coach en assistent, en van medespelers Joost en Tjerk. Mental-trainer Patrick Blauw blijft nog op een andere, nader in te vullen wijze betrokken. Afscheid nemen domineerde in deze laatste week. Met beachkorfbal, met gedichtjes, met bbq, met speeches voor de trainers/coaches en op andere wijze. Mooi om daarover te lezen.

Ondertussen starten al weer de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De trainingen voor diverse selecties zijn gaande en de TC’s puzzelen over de samenstelling van de teams. Nog een paar activiteiten en dan is het echt vakantie.
 
Op 24 juni stellen we bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering het jaarverslag vast en de nieuwe contributiebedragen, we huldigen de leden die 25 jaar lid zijn en we blikken vooruit.
 
Voor de jeugd volgt nog het jeugdkamp, voor veel deelnemers het hoogtepunt van het jaar. Met 80 kinderen en 20 begeleiders een tour de force voor de jeugdevenementencommissie, maar het programma is rond en iedereen kijkt ernaar uit. Wie mee wil doen met het beachkorfbal is welkom op maandagavond 1 juli. Voor zondag 7 juli zijn alle vrijwilligers uitgenodigd voor het vrijwilligersbuffet met borrel. We kijken terug op een mooi zijn seizoen met grote inzet van velen.
 
Corrie
 
 
.
 
 
.