Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

B1 komt wat lengte etc. tekort in de halve finale om het NK

 
Deze zaterdag was de dag van de halve finales om het Nederlands Kampioenschap en voor B1 werd de plaats van het strijdveld het terrein van Dalto in Driebergen. Onze B1 had in de zaal voor zo'n bijzondere verrassing gezorgd. In de reguliere competitie was DVO ons 2x duidelijk te sterk, maar gaandeweg werd ons team steeds sterker en in de play-offs versloegen wij achter elkaar twee sterke tegenstanders, belandden daarmee in de finale en die wonnen wij ook nog. Het maakte ons team landskampioen in de zaal en DVO werd in de kwartfinale uitgeschakeld door KCC B1.
 
De vraag was of wij in deze veldversie van de halve finale DVO wèl konden verslaan. De voorbereidingen waren goed en 'wij van de redactie' hadden onze razende reporter Luna meegestuurd voor de berichten en foto's. Vervolgens trad er echter een computerstoring op bij de redactie, dus liep de directe berichtgeving stuk, maar wij vertellen hieronder toch even het verhaal en tonen de plaatjes.
 
De bus vertrok op tijd en der traditie getrouw werd er na aankomst begonnen met het aanbrengen van wat versiering. Daar kwam later nog wat rook en confetti van DVO bij en daarna kon de wedstrijd beginnen. De heledere berichten van Luna maakten duidelijk hoe de strijd verliep:
 
- We zijn begonnen, 1-1
 
- 3-1 achter na zeven minuten
 
- 6-3 achter, nog een kwartier tot de rust
 
- 7-4, nog tien minuten op de klok
 
- 9-4 achter met rust. Eigenlijk komen we voorlopig op alle fronten wat tekort. Met name in de rebound en het hebben van kansen... Hopelijk de tweede helft beter
 
- Tweede helft is inmiddels begonnen
 
- 10-4, nog 21 minuten. Er wordt door ons echt nauwelijks gescoord
 
- 12-7 en nog 13 minuten op de klok
 
- 14-10 met nog zes minuten
 
- 16-11 en nog drie minuten. Helaas...
 
DVO deed er nog één goaltje bij en sloot dus af op 17-11 en dat was dat. Een tegenvaller? Ja en nee. Ja, je hoopt altijd op meer en soms komt zo'n droom uit, zie het sprookje van onze zaal-ervaring. Deze winter verloren we in Bennekom met 21-15 en thuis met 17-20 en nu dus met 17-11. Alle reden om DVO succes in de finale te wensen!
 
Wij kunnen terugkijken op een buitengewoon geslaagd seizoen, dat veel plezier opleverde voor alle betrokkenen. En Luna, bedankt voor je tekst en foto's!
 
.
 
. Opwarmen behoort er natuurlijk bij
 
. Een team-momentje behoort er ook bij
 
. En DVO zette ons een beetje in de mist en die bleef min of meer de hele wedstrijd om ons heen hangen, figuurlijk gesproken dan.
 
Volgend seizoen een nieuwe ronde, nieuw geluk, nu even rust en ontspanning!
 
 
.