Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

A1 en B1 plaatsen zich al voor de play-offs!

 
Het is - naar verhouding - erg vroeg in het seizoen, maar zowel onze A1 als B1 hebben zich al geplaatst voor de play-offs. Dat is een prettige zekerheid, maar tegelijk weet je nog nauwelijks waar je aan toe bent. En die zekerheid komt ook pas naar alle waarschijnlijkheid over vier weken...
 
Hoe zit dat dan??
 
Wel, om te beginnen kwam zaterdag DSC uit Eindhoven op bezoek. Die hadden hun dag niet en dat is nooit een wedstrijd geweest. Bij rust was het al 20-5 en uiteindelijk werd afgesloten op 32-11. Onze concurrent Fortuna won ook weer en dus werd het verschil met de nummers 3 en 4 acht wedstrijdpunten met nog drie ronden ten gaan en dan kun je dus niet meer ingehaald worden.
 
In de promotie/degradatie-regeling is al vastgelegd, dat de winnaars in deze afdeling spelen tegen de winnaars in de andere/tweede hoofdklasse. Naar alle waarschijnlijkheid wordt DVO daar eerste (nu nog zonder puntverlies) en de strijd om plek 2 gaat tussen DOS'46 en KCC. Wie op 4 april in Ahoy om de landstitel mag spelen wordt bepaald in kruisfinales, dus nu 1 van A tegen nr 2 van B, waarbij de nr 1 de eerste wedstrijd thuis speelt en nummer 2 de tweede wedstrijd en een eventuele derde wedstrijd is weer in de thuishal van nr 1.
 
Lastig, is dat waarschijnlijk pas in de laatste 'reguliere' ronde op 14 maart wordt bepaald wie de Numero Uno zal zijn. Fortuna komt bij ons op bezoek die dag, waarover later meer. Eeerst 'gewoon' blijven winnen!!
 
Ook B1 plaatste zich al!
 
Bij B1 is de situatie goed te vergelijken met die van A1, maarrrr... zij hadden zaterdag een tegenstander van geheel ander kaliber dan A1. Wij moesten op bezoek bij Die Haghe, dat een week eerder Fortuna in eigen hal de eerste - forse! - nederlaag bezorgd had, 12-18. Daardoor staan wij dus weer gelijk met Fortuna, maar moesten dan wel in 't Haagje van de Hagenezen zien te winnen. Dat werd een bloedspannende pot, waarbij het vlak voor tijd nog 19-19 stond. En toen dacht Thomas kennelijk 'Laat ik het land maar redden en peerde van afstand de winnende er in. Het zou zo maar kunnen, dat de coach eerst dacht 'Wat doet-ie nou?!?!?', want een gelijkspel was gezien de omstandigheden ook zo gek nog niet, maar ja, het moet ook wel eens mee zitten...
 
Ook hier spelen we op de laatste dag tegen Fortuna, maar deze wedstrijd is in Delft. De winnaar mag in eigen hal spelen tegen de nummer 2 van Hoofdklasse D - dat wordt waarschijnlijk DSC of Tiel'72 - en nummer 2 speelt zeer waarschijnlijk in Bennekom tegen DVO B1, die ruim voor staan en nog ongeslagen zijn. De winnaars spelen dan in een neutrale hal de halve finale en een week later in weer een neutrale hal de winnaars daarvan de finale om de landstitel.
 
Succes allemaal!
 
 
.
 
.