• KZ/Thermo4U wint van LDODK

  Zou het KZ 1 lukken om net als in het eerste deel van de competitie van LDODK te winnen? Dat was de grote vraag, want de Gorredijkers hadden waarschijnlijk geleerd van de verrassingen van KZ in de heenwedstrijd vorig jaar. En dat bleek. Pas na een 0-4 achterstand scoorde Anouk het eerste doelpunt voor KZ. Zij was het ook die het laatste doelpunt maakte, waardoor KZ de wedstrijd winnend kon afsluitend met 24-23.

  Tussen die twee goals van Anouk in gebeurde er heel veel. KZ en LDODK maakten er een aantrekkelijke pot van. Bij 7-7 wist KZ de achterstand, waar het de hele tijd tegenaan had gekeken, weg te werken. Vooral de dames vonden de korf steeds beter en KZ had ook vaker de rebound. De spelers van KZ roken hun kansen. De ploeg ging nog voor de rust LDODK voorbij, mede dankzij een door LDODK gemiste strafworp. Sanne maakte de laatste goal van KZ voor rust: 13-11.

  Na rust bouwde KZ de voorsprong langzaam uit, maar het bleef een gelijk opgaande strijd. KZ kreeg twee strafworpen tegen en liet in de laatste tien minuten LDODK heel dichtbij komen. Het werd nog even peentjes zweten. Vier minuten voor tijd kwam LDODK zelfs op gelijke hoogte: 22-22. In de laatste minuten nam KZ met twee doelpunten afstand van LDODK, dat daarna nog het laatste doelpunt maakte. Een terechte overwinning voor KZ, dat zich daarmee in de competitie op de tweede plaats heeft genesteld, met even veel punten als Blauw Wit en LDODK, die dank zij het geringere doelsaldo de derde en vierde plaats bezetten. Het is een eufemisme om te zeggen dat het een spannende competitie is. Volgende week zondag zit ik om 15.30 uur voor het scherm. Dan speelt KZ in Amsterdam tegen Blauw Wit.


  Ook KZ 2 deed goede zaken. Net als het eerste team won het met één punt verschil: 21-20. Het zette daarmee LDODK 2 stevig op de laatste plaats en bezet nu zelf de derde plaats met evenveel winstpunten als nummer 2, Dalto, van wie het team van KZ vorige week nog won. In tegenstelling tot het eerste team keek KZ 2 na de 1-0 start door Nikki de hele tijd tegen een achterstand aan, maar het liet LDODK niet verder weglopen dan 4 punten. Voor rust gaf de ploeg wel vier strafworpen weg, die LDODK alle verzilverde. Bij de rust was de stand 11-14. Na de rust waren de eerste 3 doelpunten voor KZ: 14-14. KZ kwam toch weer op achterstand; het puntenverschil werd nu niet groter dan drie. Vier minuten voor tijd was het weer gelijk: 20-20. Delano zorgde voor de winnende goal: 21-20. De vasthoudendheid en het geloof in de overwinning van de ploeg, waar bijna alle spelers scoorden en ook de wisselspelers hun partijtje mee bliezen, betaalden zich uit. Proficiat.

  Met deze mooie resultaten kijken we verwachtingsvol naar de komende wedstrijden. Wordt er weer iets moois op de mat gelegd? Beleef het mee via de livestream van Eyecons.

  Corrie Noom