• Nabeschouwing Blauw-Wit - KZ: de stoeptegels eruit gelopen

  Midden in de competitie twee weken ongepland ‘stilstaan’, daar wordt geen topsportteam vrolijk van. Maar het legde KZ vanavond in de wedstrijd tegen Blauw – Wit (A) in ieder geval geen windeieren. Voorafgaand aan het duel in Amsterdam vroeg ik aan onze fysiotherapeut Tim van der Laan: ‘Ze moeten nu toch hartstikke fit zijn na twee weken zonder wedstrijden?’. ‘Natuurlijk!’, zei hij beslist. ‘Ze moeten vandaag de stoeptegels eruit lopen.’

  Stoeptegels zagen we niet vliegen vandaag. Maar er vlogen dingen! Alwin, na dertig seconden op een schot van Randell van der Steen: BAM!, ballen van Anouk door de korf (7 op 17 pogingen!), wisselspelers bij alle goals, cijfers op de stappenteller van Tim, een hele plens water in Esthers gezicht bij het vieren van de overwinning, ja er vlogen dingen.

  KZ toonde vandaag veerkracht. Na een knappe eerste helft (8-15) lieten we Blauw – Wit terugkomen, maar bij een verschil van twee goals (17-19) kwam de wake up call en dat was gelukkig voldoende om door te pakken. Uiteindelijk verkeerde Tim met nog amper een minuut te spelen in de luxepositie om te kunnen roepen ‘ik wil er 30!’. En Marjolijn dacht: ‘Prima, dan schiet ik die er toch ook nog voor je in.’

  Het eerste doel van dit seizoen is bereikt: de kampioenspoule halen. Op de foto hieronder ziet u teammanager Piet Hein een vinkje zetten achter die uitdaging. Check! Dankzij onze overwinning eindigt ook LDODK bij de beste drie uit poule KLA. Wij pakten al vier punten tegen de Friezen en die punten nemen we mee. Dat betekent dus een gunstige uitgangspositie voor de volgende ronde. Ik hoor u denken: ‘Wat staat ze dan nog te doen in die laatste twee potjes, als ze er al zijn?’ Nou, heel wat! Ten eerste: revanche nemen tegen KCC, want die wedstrijd ging thuis verloren. Het duel in Capelle aan den IJssel is niet meer van belang voor het vervolg van de competitie, want voor KCC en KZ scheiden de wegen na zaterdagavond. Maar toch, een sportieve revanche zou lekker zijn. En dan wacht alleen nog Fortuna. Met het ticket voor de kampioenspoule in de zak kan KZ vrijuit spelen tegen de Delftenaren. Laten we vooral geen rekening houden met punten, maar als je niets te verliezen hebt moet je er zeker voor gaan!

  De opsomming: we winnen van Blauw-Wit met spel waaraan nog genoeg te verbeteren is. We hebben nog een halve maand en twee wedstrijden (zonder druk) om te leren en ontwikkelen voor we klaar moeten zijn voor de strijd in de kampioenspoule. In de week voor kerst had iedereen voor deze positie getekend, maar ik weet zeker dat nu al in de hoofden leeft: wat kunnen we nog meer?

  Nu eerst KCC!
  Kijk zaterdag LIVE mee via Eyecons!

  Lisa van Tongeren