• Marijn van den Goorbergh versterkt selectie KZ/Thermo4U

  Met veel enthousiasme kondigen de topsportcommissie en staf van KZ/Thermo4U een belangrijke versterking aan voor komend seizoen. Voormalig international Marijn van den Goorbergh speelt na de zomer in het blauw-zwart van KZ. De 29-jarige korfballer komt over van zaalfinalist PKC/Vertom, waar hij vier seizoenen speelde.

  Over zijn besluit om bij PKC weg te gaan vertelt Marijn op de website van die club: Gelukkig was ik dit seizoen weer fit, maar helaas heb ik moeten concluderen dat spelen in PKC 1 er niet meer in zat en zit. Daarom heb ik besloten PKC te verlaten als speler om nog één keer alles te geven en te spelen in de Korfbal League.

  Wij zijn blij dat Marijn voor een avontuur bij onze vereniging kiest om die ambitie waar te maken.  

  “Ik heb met verschillende clubs gesproken maar de energie bij KZ voelde het best”, vertelt de korfballer. “De groep bestaat uit een goede mix tussen ervaren spelers en jonge talenten en ik kijk ernaar uit om volgend seizoen met ze te strijden voor een plek in de play-offs.”

  KZ-coach Tim Bakker is zeer verheugd over de komst van Marijn. “Met zijn profiel en karakter is hij de perfecte aanvulling op onze groep. We hebben in de gesprekken gemerkt dat de klik heel goed is.”

  Welkom Marijn! Veel plezier en succes bij onze club!

  Topsportcommissie KZ/Thermo4U


  Korfbalcarrière
  Marijn begon als F-pupil met korfballen bij DVO/Accountor uit Bennekom, het dorp waar hij opgroeide. Op 19-jarige leeftijd maakte hij zijn Korfbal Leaguedebuut (tegen KZ en met Tim Bakker als directe tegenstander). Marijn speelde voor Jong Oranje en werd in 2016 geselecteerd voor TeamNL Korfbal. In 2018 besloot de talentvolle korfballer DVO te verlaten voor een avontuur bij PKC.