• In een eerdere tekst melden wij al, dat de wedstrijden van KZ/Thermo4U 1 & 2 vanaf 2 januari rechtstreeks te zien zijn via een systeem van livestream. Dat is echter deze keer iets anders opgezet als in het verleden. Om dat duidelijk te maken heeft Raymond Hempenius een tekst geschreven, die je hieronder terugvindt.

  Wellicht zijn er onder de lezers mensen, die net als uw redacteur wat problemen hebben met uitdrukkingen als 'casten', 'browser' enzovoort. Voor hen zijn er af en toe schuingedrukte toelichtingen bijgevoegd.

  Raymond meldde het volgende:

  Als in januari de Korfbal League van start gaat zullen de fans niet in de zaal aanwezig kunnen zijn, maar zij zullen de wedstrijden kunnen volgen via de livestreams van de Leagueclubs. Het verschil met voorgaande seizoenen is dat vanaf dit seizoen de wedstrijden van de Reserve Korfbal League en de Korfbal League live uitgezonden op het Korfbalplatform van Eyecons. Alle Leagueclubs, dus ook degene die voorheen niet streamden, zullen dat gaan doen.

  Lees s.v.p. even onderstaande aanwijzingen om de streams te kunnen gaan bekijken.

  Registreren
  Wil je live kijken, dan dien je je eenmalig kosteloos te registreren op www.eyecons.com en klik op “het poppetje” rechtsboven op de homepage. Je komt dan op de inlogpagina. Als je al een account hebt kan je daar inloggen. Heb je dat nog niet, klik dan op “Registreren”, vul je e-mailadres in, verzin een wachtwoord en doorloop de procedure verder.


 • Beelden versturen naar de TV

  Veel mensen willen de beelden liever op hun (grote) TV-scherm bekijken dan op de laptop of smartphone. Hieronder staan instructies voor de volgende mogelijkheden.

  • Kijk je op een PC/laptop, sluit dan een HDMI-kabel (zie foto hiernaast of op je telefoon hieronder) aan tussen je PC en TV en selecteer de juiste ingang op je TV.

 • • Kijk je op je smartphone en heb je een AppleTV dan kan je hem vanaf je smartphone naar je AppleTV streamen door op het AppleTV icoontje te klikken in de Eyecons player (een Eyecons-player is een plaatje van de aankondiging van de wedstrijd die je gaat bekijken met zo'n driehoekje in het midden, waar je dan op moet klikken. Zie de afbeelding hiernaast of op je telefoon hieronder).

  • Maak je gebruik van een Google ChromeCast, laad de Eyecons player dan in de Google Chrome browser en klik op het cast icoon (dat cast-icoontje hebben we hierboven al laten zien).

  • Samsung Smartphone-gebruikers, LET OP! Ga NIET met Samsung Internet, maar met Google Chrome Internet naar www.eyecons.com. De Samsung-internetbrowser ondersteunt GEEN casting functionaliteit.

  • Heb je een SmartTV dan kan je natuurlijk altijd rechtstreeks via de webbrowser van je TV naar eyecons.com.

  Met name over Smart TV’s is veel verwarring, heel nieuwe TV’s (waaronder Samsung) hebben een interne Chromecast ingebouwd. Bij Samsung heet deze functionaliteit Samsung Smart View. Mocht je TV hierover beschikken, dan kan je er direct naar toe casten met het cast-icoon in de Eyecons-player vanaf je smartphone.

  Bovenstaande lijst is zeker niet compleet. Heb je een andere manier gevonden, laat het ons dan weten via een mailtje aan de redactie en wij maken contact met Raymond.