• Een stand waarvan iedereen tot nu toe alleen maar kon dromen

De kop is eraf. De League-competitie is van start gegaan. En hoe! Ons eerste team versloeg met 27-10 het eerste van Dalto en gaat door deze uitslag aan kop in poule A van de Korfbal League.

De aanloop naar de eerste competitiedag was moeizamer dan verwacht. Blessures en corona waren daar debet aan. Maar in de eerste wedstrijd van het zaalseizoen stonden onze spelers er. Allemaal. Ook de nieuwe coach, Tim Bakker, die zo nu en dan met zijn lange passen langs de lijn aanwijzingen gaf aan zijn spelers. Binnen negen minuten had KZ een voorsprong van 9-0. Een stand waarvan iedereen tot nu toe alleen maar kon dromen, maar de sporters maakten het waar. De teams gingen rusten met 12-3.

In de tweede helft liep onze ploeg uit naar 27-10 en maakte daarmee in de tweede helft tweemaal zoveel doelpunten als Dalto. De publiekswissel - voor een zaal zonder publiek - was in de tweede helft voor Alwin Out. Na een wonderschone tipin mocht hij gaan rusten. Zijn elleboog had het goed gehouden en dat is heel geruststellend. Het kan niet anders of er werd in de huiskamers, waar via de livestream de wedstrijd gevolgd kon worden, na het laatste fluitsignaal geapplaudiseerd. KZ had een uitstekende wedstrijd gespeeld en kon een feestje vieren. Zonder publiek.

Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste team speelde ons tweede. Hoewel gehavend door blessures en corona – liefst 5 invallers werden er ingezet – streed het voor wat het waard was. Het nam in de eerste minuten brutaalweg een dikke voorsprong. Bij de rust was de stand 7-7. In de tweede helft liep Tom Ekkes, die heel belangrijk was voor het team, een ernstige blessuren op. Hij moest zich laten vervangen. In de familie Ekkes hebben ze meer spelers. Jelle nam de plaats in van broer Tom. Hoewel KZ 2 tot de laatste minuut strijdlust vertoonde, kon Dalto langszij komen en de wedstrijd winnend afsluiten. 16-19 was de einduitslag. De trainers, Jan Hof en Chris Kaper, waren trots op wat de spelers hadden laten zien.

De wedstrijden van KZ hadden alles in zich om er een avondje KZ van te maken. Ik hoop natuurlijk dat velen met de livestream hebben meegekeken. De mediacrew en de leagueploeg hadden alles uit de kast getrokken om de wedstrijd uitzendklaar te maken. Ze moesten er vroeg voor op, maar het stond zaterdag als een huis. Ik hoop van harte dat er veel van dit soort zaterdagen zullen volgen, hopelijk weer met publiek.