• KZ/Keukensale.com zoekt een Technisch Manager

  Korfbalvereniging KZ zoekt een Technisch Manager
  (18-20 uur er week, op projectbasis voor een jaar)

  Het bestuur van korfbalvereniging Koog-Zaandijk is op zoek naar een betaalde technisch manager (18-20 uur) op projectbasis voor een jaar. Deze functie komt voort uit de deelname van KZ aan het landelijke project ‘Versterken Topcompetities & Topclubs’ vanuit het Landelijke Sportakkoord. Professionaliseren is een middel om de Sportakkoord-doelstellingen te realiseren. Centraal daarin staat het vergroten van de maatschappelijke waarde van sport op lokaal niveau.

  NB: De functie kan ook vervuld worden door 2 personen.


  Korfbalvereniging Koog-Zaandijk
  KZ speelt al meer dan 15 jaar op het hoogste niveau van Nederland en is in die periode een aantal maal nationaal en Europees kampioen geweest. KZ heeft momenteel 11 seniorenteams en 22 jeugdteams. Onze vereniging verzorgt ook trainingen voor 'Special Korfbal' en telt naast een Recreantengroep drie Kombifit-groepen (55+). De thuisbasis van KZ is het moderne Topsportcentrum 'De Koog' met alle daarbij behorende faciliteiten. In het afgelopen seizoen van de Kenonz Korfbal League nam KZ 1 deel aan de play offs. Onze vereniging heeft de ambitie om mee te blijven doen om de prijzen en het landskampioenschap.

  Waarom een Technisch Manager?
  KZ is altijd gericht op verbetering en innovatie. Met een Technisch Manager willen we daar een schepje bovenop doen. Daarvoor willen we, dat de Technisch Manager een structuur neerzet op het technische vlak en dat voor de hele vereniging. Verder bouwt de Technisch Manager aan een netwerk op het gebied van talentontwikkeling. We willen daarmee een maatschappelijk waardevolle club creëren. Voor het ondersteunen en versterken van de (breedte)sport is de lokale overheid een belangrijke partner.

  Verantwoordelijkheden Technisch Manager
  •    Draagt zorg voor het initiëren, ontwikkelen, formuleren, implementeren en evalueren van het technische beleid van onze vereniging
  •    Is verantwoordelijk voor de borging van dat technische beleid op de lange termijn
  •    Is verantwoordelijk voor de inhoudelijke afstemming van de trainingsprogramma’s voor alle topsport-selecties binnen de club.
  •    Draagt er zorg voor, dat de korfbalvisie van de vereniging in alle trainingen en wedstrijden tot uiting komt
  •    Geeft technische input voor het opleiden van de trainers en stemt dat af met onze trainerscommissie
  •    Bereidt mede het totale organisatiebeleid voor teneinde een optimale ondersteuning te bieden voor de technische uitvoering
  •    Heeft een belangrijke rol in de topsportcommissie, die verantwoordelijk is voor de selectie en begeleiding van de spelers en coaches van de selectie.
  •    Rapporteert op vastgestelde momenten t.a.v. de voortgang van het programma aan het bestuur en de verantwoordelijke projectleider van het KNKV en neemt deel aan bijeenkomsten in het kader van het project.

  Functie-eisen Technisch Manager
  •    Is een verbindende en krachtige persoonlijkheid met het vermogen vrijwilligers binnen de vereniging te inspireren.
  •    Heeft aantoonbaar visie op en ervaring met het succesvol inrichten van topsport en kan het beleid vertalen naar het opleiden van talenten, topsporters en het technisch kader van de vereniging.
  •    Heeft inzicht in de financiële kant van een (top)sportvereniging en beschikt over people-management vaardigheden.
  •    Heeft HBO werk- en denkniveau en uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.
  •    Is bekend met KZ als vereniging.

  •    Wat bieden wij?
  Een uitdagende functie bij de leukste korfbalvereniging van Nederland. Vanuit het project ‘Versterken Topcompetities & Topclubs’ is er € 30.000,- subsidie beschikbaar gesteld voor deze functie, aangevuld met een bijdrage van de vereniging zelf. De vergoeding vindt plaats via facturering.

  Geïnteresseerd?
  Wij komen graag in contact (telefonisch, schriftelijk, mondeling) met personen die vragen hebben over of geïnteresseerd zijn in deze functie of een deel van deze functie. Neem daarvoor contact op met Corrie Noom (06-52098579, voorzitter@koogzaandijk.nl) of Monica Briefjes (06-52098481), lid van de sollicitatiecommissie.

  Uw sollicitatie (met CV) kunt u sturen naar het secretariaat van onze vereniging: secretaris@koogzaandijk.nl. De termijn sluit op 6 juli 2024.

  In de week van 15-21 juli zullen we de gesprekken voeren met kandidaten.