• KZ/Keukensale.com - KCC/CK Kozijnen: punten dringend gewenst!

  Opgepast: een kat in nood…

  Vandaag komt op bezoek KCC/CK Kozijnen uit Capelle aan den IJssel, ‘onder de rook van Rotterdam’, zoals wij ‘onder de rook van Amsterdam’ liggen. En waar bij ons Blauw-Wit onze sport in de grote stad nog op topniveau houdt is dat in Rotterdam verleden tijd en is KCC de topper daar. De club speelt sinds het seizoen 2017-2018 in de Kenonz Korfbal League, is tussendoor ook even weggeweest, maar snel weer teruggekeerd, om nu toch weer onderin te staan.

  De laatste jaren doet zich het wonderlijke verschijnsel voor, dat wij op bezoek bij KCC heel ruim winnen, om vervolgens in eigen huis problemen te krijgen. In het seizoen 2021-22 verloren wij hier met 17-19, vorig jaar wonnen we met 25-20 en dat laatste zouden we dit jaar graag ruim herhaald zien! Het zal zeker niet zo makkelijk gaan als de uitwedstrijd van vorig seizoen, 13-32, of die van november, 16-30, want de titel zegt het al: een kat in nood doet rare sprongen.

  Daar komt bij, dat wij tot nu in de uitwedstrijden wonderlijk genoeg iets makkelijker scoren dan in ons eigen Topsportcentrum: 20,8 om 22,6 goals per wedstrijd. Alle reden dus om vanaf het eerste moment op scherp te staan en dat tot het laatst vol te houden!

  Dit weekend is qua wedstrijden mooi verdeeld: om 19.00 uur begint LDODK-HKC en wij volgen dus om 20.00 uur. Zondag om 14.30 is het tijd voor DOS’46-Fortuna en om 16.00 gaat in Amsterdam de verfdoos open voor Blauw-Wit tegen Groen-Geel. In het programma ontbreken dit weekend PKC en DVO en dat komt omdat PKC - als Nederlands kampioen - dit weekend speelt om de Europa Cup. DVO heeft daardoor een weekendje vrij. Die wedstrijden worden gespeeld in Papendrecht. Op dinsdag 20 februari wordt PKC-DVO ingehaald, zodat er vanaf dan weer een compleet beeld is.

  Intussen hebben wij te zorgen dat we optimaal mee blijven doen en dat betekent slecht nieuws voor KCC als wij doen wat wij behoren te doen. Op scherp dus!

  Piet Hein Havik