• Korfbal in Turkije

    Er is een goede reden om aan te nemen, dat onze sport zich in de komende tijd weer wat verder ontwikkelt in Turkije. Dat is dan niet meteen het gevolg van een weekje in dat land voor onze internationals Esther Cordus, Alwin Out en Carlo de Vries, die een week met teamNL in Kemer aan de Middellandse Zee doorbrengen. Zij doen daar een trainingskamp, samen met Jong Oranje en dus ook onze Nikki Boerhout en voor dit Jong Oranje, officieel 'TeamNL U21' geheten, is dat meteen ook de voorbereiding op het WKU21, dat zich vanaf komende zaterdag ook in Kemer afspeelt.

    Wij proberen daar weer wat uitgebreider verslag van te doen, want voor de echte liefhebber is dit toch weer boeiend, want er hebben zich 12 landen geplaatst uit drie werelddelen, zoals je hieronder kunt zien. We hebben nog geen deelname uit Noord- en Zuid-Amerika en Afrika, maar daar wordt aangewerkt, dus wie weet...

    Het toernooi begint komende zaterdag met om 10.15u de openingswedstrijd tussen Turkije en Nederland. Er wordt in één hal gespeeld, dagelijks zes wedstrijden achter elkaar in de voorronden tot en met woensdag en daarna wordt er toegewerkt naar de finale op zaterdag, waarover later meer.