• Maandag 31 augustus was onze eerste bestuursvergadering van het seizoen. Net als vele vergaderingen van vorig seizoen stond ook deze vergadering in het teken van Covid-19 en met name de te nemen maatregelen op ons terrein. Op de Jeugd- dag en bij enkele oefenwedstijden op het KZ-terrein was ons al duidelijk geworden dat er hier en daar nog geschaafd en verbeterd kon worden. De extra maatregelen, de protocollen en zelfs de dranghekken langs het A-veld werden dezelfde week nog geregeld en na het plaatsen van de laatste waarschuwingsborden in de kantine waren we klaar voor de eerste competitiedag.

  Zaterdag 5 september was het dan eindelijk zo ver. De start van het nieuwe korfbalseizoen. Bij ons thuis, en ik neem aan ook bij andere korfballiefhebbers, een dag op de agenda die rood omcirkeld stond. We hadden er zin in.

  Helaas liep het bij ons thuis iets anders. Een onverwachte blindedarm-operatie bij mijn dochter en een flinke verkoudheid bij mijn zoon gooiden roet in het eten. Geen frisse start van het seizoen maar een zaterdag thuis op de bank. Gelukkig ging de voetbalwedstijd van mijn oudste zoon wel door.

  Zo’n snottebel onder je neus zou voorheen geen probleem zijn geweest, maar dezer dagen zorgt het echter voor een hoop gedoe. Je mag niet sporten en ook op school ben je even niet meer welkom. Nou dan toch maar even een Coronatestje aanvragen want je weet het maar nooit.

 • Dat 'even' viel behoorlijk tegen, want de landelijke Corona-hotline was de hele vrijdag en zaterdag overbelast, geen doorkomen aan. Na een nieuwe poging op zondagochtend hadden we eindelijk geluk, we kregen iemand aan de lijn en er was zowaar ook nog een plekkie vrijgekomen om 11 uur die dag.

  Na 48 uur in spanning te hebben gewacht op de uitslag bleek de test gelukkig negatief.

  Er zullen dit seizoen zeker meerdere bellenblazers komen, die net als mijn zoon een of meerdere wedstrijden moeten gaan missen. Ik ben benieuwd naar wat de impact hiervan wordt op onze competitie. Ontregelde teams, geschuif met spelers tussen de teams en mogelijk wellicht uitval van wedstrijden. Ons wedstrijdsecretariaat gaat het er denk ik druk mee krijgen. Respect voor hen, want zij moeten de komende maanden alle gaten maar weer zien op te vullen. Laten we hopen dat het allemaal meevalt en zij genoeg medewerking krijgen van spelers (en flexibele ouders) die willen komen invallen.

  Een fijn seizoen

  Michel de Jong, secretaris