• Isa werd met Oranje U19 de Kampioen van Europa

    Vrijdag, zaterdag en gisteren werd bij Barcelona weer een Europeesch Kampioenschap voor teams onder 19 jaar gespeeld en onze Isa Dik was een van de speelsters van Oranje. Van vader Erwin ontvingen we een tweetal foto's en via de websites van de IKF kwam alles weer keurig in beeld.

    Zoals vaker waren de krachtsverschillen nogal flink soms, maar er deden wel inmiddels negen landen aan mee en als gast was er een team uit Hong-Kong, dat het nodige geleerd zal hebben.

    Nederland won van Duitsland met 29-3 en van Frankrijk met 39-4 op de eerste dag. Vervolgens werd op dag 2 Engeland geklopt met 20-7 en Portugal met 29-9. Op de slotdag werden vervolgens eerst kruisfinales gespeeld en daarin won Tean-NL met 23-7 van Tjechiƫ om in de finale weer de Belgen tegen te komen en die wedstrijd werd afgesloten op 14-8 winst. De Tjechen werden derde en Engeland vierde.

    Isa maakte 12 doelpunten van het totaal van 154, dus ze deed lekker mee met scoren. Ze maakte ook deel uit van het basisteam in de finale, die een tijdlang gelijk opging. Isa scoorde in de finale 3x en deed het verdedigend ook uitstekend. Je kunt alle details en desgewenst ook de gehele wedstrijd terug zien via deze link.

    En aan het eind is er dan natuurlijk de feestelijke foto van het team met de Cup, met Isa in het midden ongeveer. Gefeliciteerd!!