• "Hoe is de stand, Mieke?"

  Met die kreet werd vroeger bij een TV-programma de tussenstand bij een quiz aangegeven en die gebruiken we nu maar even voor onze eigen tussenstanden in de voorjaarscompetitie. We zijn bij de senioren voor wat betreft KZ/Keukensale.com 1 tot en met 6 halverwege, het zijn maar korte competities, dus de beslissingen vallen snel.

  Bij KZ/Keukensale.com 1 kwam de winst op DVO in de eerste ronde ons heel goed uit. Tegen AW/DTV waren we niet op ons best en van TOP werd ruim gewonnen. In de komende twee weken wordt het programma omgedraaid qua volgorde en zo zien we DVO dus weer in de laatste beslissende ronde. Als het ons lukt om de Numero Uno te blijven, dan treffen we in de halve finale DOS'46 of LDODK en zoals het er nu uit ziet gaan Fortuna en PKC ook zo ver komen. Maarrrr..., elke misstap kan fataal zijn, dus maximale scherpte is vereist!!

  Dat geldt evenzeer voor het tweede, dat de smaak weer goed te pakken heeft en ook drie keer achtereen won. Omdat de tegenstanders het elkaar wel moeilijk maakten is er zelfs een kleine kans, dat het tweede volgende week zaterdag, de 25ste mei, al kampioen wordt. Dat is echter alleen het geval als wij weer van TOP 2 winnen en Blauw-Wit 3 en DVO 2 gelijkspelen en dat is betrekkelijk zeldzaam in korfbal. Een eventuele halve finale gaat tegen PKC 2 of DSC 2. Zover is het nog niet, dus 'gewoon' winnen, winnen, winnen, steeds maar winnen!

  Bij het derde is het extra spannend, want die kunnen zowel promoveren als degraderen. De eerste wedstrijd tegen Dalto verloren we nipt, 9-10. Het zou goed zijn om weer van BEP te winnen en als Dalto op 25 mei dan KVA verslaat behoeven we niet meer naar beneden te kijken.

  Bij het vierde is het zorgelijk, want daar zakken de nrs 3 en 4 allebei een etage aan het eind. Het zit allemaal nog dicht bijeen, maar de 10-9 nederlaag bij Sparta kwam dus slecht uit!. Dat moeten we volgende week wel recht gaan zetten!!

  Bij het vijfde loopt het weer als vanouds en bij hen geldt ook wat hiervoor bij het tweede beschreven is: als het erg meezit kunnen ze volgende week kampioen worden en zo niet, dan een week later. Beste beentje voor dus!

  Bij het zesde is het aan de onderkant niet spannend, want degraderen kan niet. Gaan we nog proberen omhoog te komen? Dan moeten we beginnen met volgende week KVZ 5 te verslaan. Dat vinden de mensen van 'de allergezelligste club van de Zaanstreek' vast niet erg... Te wapen dus!

 • In de afdeling van het zevende en elfde is het nog tamelijk stil, want er zijn nog maar weinig wedstrijden gespeeld. Het zevende won ze allebei en het elfde juist niet, maar daar kan natuurlijk nog verandering in gaan komen. Heel wonderlijk: het zevende speelde voor het laatste op 21 april en de volgende wedstrijd is op 2 juni...

  Het achtste lijkt wel steeds sterker te worden en gaat weer aan kop. Op 25 mei moeten we naar Bussum voor DOC en een week later komt concurrent HBC op bezoek. Gaan we richting de vlag uit?

  Het negende maakt ook indruk met drie gewonnen wedstrijden op een rij, maar WWSV 2 is ook nog ongeslagen en daar gaan we op zondag de 26e naar toe. Met een beetje wind is het nooit makkelijk daar, op die open vlakte!

  Het tiende was kennelijk het verliezen beu en liet zondag j.l. een flinke winst noteren tegen Purmer 4, 5-15. Dat smaakt wellicht naar meer, maar dat moeten we dan nog even vasthouden tot zondag 2 juni, als Blauw-Wit 5 op bezoek komt.

  Het elfde zit dus bij het zevende, wonderlijke combinatie, en misschien zijn ze daarom van slag. Maurice & Co. houden erg van winnen en hopelijk gaat dat nu volgende week tegen Groen-Geel 5 gebeuren. Hup, aan de bak!!