• Het Sponsorgesprek: Wine2B

  In deze serie maken we een rondje langs de sponsoren. Sommigen zijn al een hele tijd verbonden aan onze club, anderen zijn er pas net bij. Deze keer praten we bij met Peter Honigh van Wine2B.

  Het gesprek met Peter begint leuk: ik krijg de kans om uit te leggen wat ik allemaal voor de club doe. Daaruit blijkt meteen de interesse die Peter, die zelf geen korfbalachtergrond heeft, wel heeft in KZ als vereniging en haar vrijwilligers. Al snel wordt er gelukkig gepraat over wijn!

  nxs-domselectionis een bedrijf dat zich bezig houdt met de import van wijn: ze zijn een wijngroothandel voor de gastronomie. Peter houdt zich al meer dan 15 jaar bezig met wijnimport, maar tijdens de Covid periode is hij, midden in het jaar 2020, samen met zijn compagnon Vincent een eigen bedrijf gestart: Wine2B. Een moeilijke tijd: een bedrijf opstarten gericht op de horeca, midden in de Covid tijd. Het proeflokaal en kantoor bevindt zich op een industrieterrein in Assendelft. Sinds 1 september van dit jaar is er een stuk bedrijf bijgekomen: Wine2B retail en worden ook wijnwinkels, wijnspeciaalzaken, kaaswinkels, slagerijen en delicatessenwinkels van wijn voorzien.

  Peter is sinds een paar maanden sponsor, maar stond al langer op de lijst om sponsor te worden. Hij traint al 9 jaar lang twee keer per week bij Sports Performance en zodoende kende hij Tim van der Laan (de fysiotherapeut van de selectie) en Tim Bakker al. Mede doordat Peter veel samenwerkt met Le Cockelon (ook een sponsor van KZ), vond Peter het een goed idee om de stap naar sponsor te zetten. Hij vindt het mooi dat bedrijven elkaar ondersteunen en versterken, zeker in de regio, en ook nog bij kunnen dragen aan een vereniging uit de regio. Daarnaast geeft Peter aan dat hij het gaaf vindt om te zien (als de sportman die hij is) hoe Tim en Tim samen in de wedstrijd staan.

  Een mooi voorbeeld van het samenwerken met andere relaties zijn de relatiegeschenken die in de decembermaand vaak gegeven worden door bedrijven aan hun werknemers. Peter legt uit: “als een bedrijf een mand wil met wijn, kaas, toast en dat soort zaken, dan regelen wij de wijn, daar zijn wij goed in. De rest besteden we uit aan onze relaties die hun expertise op dat gebied hebben. Wij zijn goed in het uitzoeken een bijzondere wijn met een goed verhaal, niet in een stukje kaas”. Dat laat ook zien waarom het bedrijf van Peter anders is dan andere groothandels. Wine2B zien de mannen dan ook als een platform om mensen met elkaar te verbinden: “Wij faciliteren onze horecazaken, maar verwijzen net zo lief door naar een van onze partners als dit beter is.”

  De periode voor de feestdagen is logischerwijs een drukke maand voor Peter en zijn bedrijf, dus hij heeft nog maar 1 keer de kans gehad om bij de selectie van KZ te komen kijken. 

  Peter sluit af met een boodschap voor de spelers: “Drink maar niet te veel wijn, train goed door en speel mee om de titel! Als jullie kampioen worden, zorg ik voor de champagne!”

  Op zondag 11 februari organiseert de evenementencommissie een wijnproeverij met wijnkenner Johan Nieuwenhuizen. Voor deze proeverij werken Wine2B en Le Cockelon samen. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk, want de proeverij is helemaal vol. Proost allemaal zondag!

  Foto: Nikki Boerhout als Player of the Match, met haar prijs: een fles champagne van Wine2B