• Het kampioenswedstrijdverslag van A4

  Team A4 wel erg makkelijk richting de kampioenswedstrijd

  De korfballers en -sters van KV Koog-Zaandijk, team A4, speelden op 3 februari 2024 de kampioenswedstrijd tegen de tweede in de ranglijst, Team A1 van De Purmer. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Vaart te Purmerend. Uitslag was 3-14.

  De spelers van KZ/Keukensale.com A4 verruilden het ‘Koegh’, want zo heette Koog aan de Zaan ooit nog in de zestiende eeuw, voor het dorpje tussen de Purmer- en de Beemstermeer. Ooit door de Amsterdamse Willem Eggert op de kaart gezet als Purmerend. Vele eeuwen en acht gewonnen wedstrijden later treffen de A4-spelers van KZ hun, tot nu toe, beste concurrent in de competitie, de A1 van De Purmer.

  De ijzersterke ‘stoomtrein’ van KZ is sinds november 2023 nauwelijks te stoppen en dendert maar door in de competitie met geen enkele verloren wedstrijd. Dat moet gewoon goed gaan tegen De Purmers. Met een doelsaldo van dik boven de 100 in de korf lijkt er dan ook geen vuiltje aan de lucht en zal het kampioenschap voor het grijpen liggen. Enkele spelers hopen dan ook op vele doelpunten om het saldo nog eventjes verder op te krikken.

  Als eenmaal het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter heeft geklonken vindt Sabine, na 1 minuut en 31 seconden, dan ook de korf en staat het al 0-1. De aanwezige KZ-supporters verwachten, zoals gebruikelijk te doen met dit team van Henk en Theuntje, een uitslag met wederom hoge cijfers, zoals in alle vorige wedstrijden. Toch leek het de spelers van de A4 in deze wedstrijd iets meer moeite te kosten in vergelijking met de vorige wedstrijden. Ze lieten zich door de Purmers zo nu en dan wel erg gemakkelijk verdedigen en zo ging het toch iets moeizamer. KZ leek ineens even aan de bak te moeten.

  Voor wat meer ‘stoom en druk’ moest er dan maar snel wat extra kolen geschept worden om de ‘stoomlocomotief’ echt op gang te krijgen. Correcties van coach Henk waren dan ook hoorbaar ten tonele gebracht. Er waren in het publiek vingers te kort om de vele pogingen van de ‘Koogers’ in de eerste kwartier te tellen. Gelukkig was de verdediging aan de zijde van KZ redelijk goed op orde en konden alle pogingen van de Purmers nauwelijks worden omgezet in harde punten. Vanuit de hoek van de Purmer supporters werd dan ook tevergeefs gesmeekt om de twee langere bankzitters van De Purmer in te zetten. Purmerendse ouders, die hun kroost maar wat graag zagen winnen, vonden de spelers van KZ dan ook allemaal maar te lang.

  Pauze We gaan de pauze in met een tussenstand van 3-10 en hopelijk laat de tweede helft wat meer vuur zien, want ja, het oog wil ook wat en 10 doelpunten in de eerste helft moet toch wel wat meer worden.

  Het is dat er in de tweede helft fouten van KZ door de Purmers simpelweg niet werden benut. Anders kon het nog weleens spannend worden, wat op zich ook best vermakelijk kan zijn op ons netvlies. Immers, het begon ook een gewoonte te worden de laatste maanden met steevast alleen maar dikke overwinningen. Dus nu eindelijk een wedstrijd met enige tegenstand, maar ook in de tweede helft wil de bal de korf niet echt vinden. Slechts vier doelpunten kwamen er in de tweede helft bij en voor de Purmers geen enkele. Zoals de supporters van De Purmer al zeiden: ‘het was te mooi om waar te zijn’, ‘Dit team van KZ is gewoon te sterk’.

  Met een uitslag van 3-14 wacht er thuis bij KZ taart, want de A4 is kampioen! Trots op onze jongens en meiden!

  Dimitri Adriaanse