• Het jaar van... de B5!

    Ieder jaar is het weer een hele opgave om voldoende trainers voor de jeugdteams te vinden. Henk en ik zijn al jaren een duo bij de D'tjes, net als dit jaar, maar bij het horen dat er geen trainer voor de B5 gevonden kon worden, hebben wij besloten om dit jaar 2 teams onder onze hoede te nemen. Echter konden wij niet alle wedstrijden van de B5 coachen en werd de hulp van Sandra ingeschakeld als vervangend coach. Alles geregeld, dus we konden aan de bak!

    We begonnen het jaar met 10 spelers: 3 jongens en 7 meiden. Een gezellige groep bij elkaar: soms iets te gezellig op trainen, maar tijdens de wedstrijden ging die knop altijd om en werd er keihard geknokt voor de overwinning. En die overwinningen kwamen ook: in de najaarscompetitie 3 overwinningen op rij, een gelijkspel tegen concurrent DTS en vervolgens nog 2 overwinningen. Dat kan maar één ding betekenen natuurlijk! Kampioenen! Met 11 punten uit 6 wedstrijden en een doelsaldo van +14, hartstikke netjes!


    De herfst kwam er aan, dus lekker naar binnen. Helaas een rommelige competitie vanwege Covid. Wel trainen, geen trainen, uitgestelde en geannuleerde wedstrijden... Gedoe! Helaas moesten we in de zaal ook afscheid nemen van onze Scott vanwege blessureleed en bestond ons team nog uit 9. Uiteindelijk hebben we in de zaal negen wedstrijden kunnen spelen, waarvan 6 gewonnen, 3 verloren en een doelsaldo van +19. Dit bracht ons uiteindelijk op een mooie tweede plaats, achter het te laag ingedeelde ZKC B1. In onze ogen: best of the rest in de zaal!

    Het voorjaar breekt aan en we gaan weer naar buiten toe. Helaas heeft Joey ons team toen verlaten en waren we nog met 8. Een spannend aantal gezien het blessureleed in ons team... zere enkels, knieën en ga zo maar door. Vol goede moed en doorzettingsvermogen gaat het team weer aan de
    slag. En wat waren jullie goed bezig! Twee mooie overwinningen op rij tegen Furore en Stormvogels, om vervolgens onze concurrent OKV B1 2x nipt te verslaan. Met als resultaat 8 punten uit 4 wedstrijden en daardoor niet meer in te halen! Maar het kampioenschap delen willen we uiteraard niet.

    Vol enthousiasme spelen we vervolgens uit tegen Furore, maar de doelpunten vallen niet. Waar het, bij wijze van, 4-30 had moeten worden, moesten we de 0 schrappen en verloren we met 4-3. Maarrr…. Geen paniek! We hadden nog een wedstrijd te gaan en uiteraard is er niks mooier dan op eigen veld het kampioenschap veilig te stellen. Het werd een chaotische laatste wedstrijd met hoge temperaturen, twee zieken tijdens de wedstrijd, invallers die zelf daarna nog moesten spelen, maar uiteindelijk ook nog een paar toppers, die het laatste stukje van onze invallers Emy en Britt konden overnemen... Ondanks dit alles hebben we een degelijke wedstrijd gespeeld en het seizoen afgesloten met een prachtige 13-9 winst. Zes wedstrijden, 10 punten en een doelsaldo van +24 maakt deze toppers wederom kampioen!!

    Op de traditionele foto op de trappen zie je bovenaan: Noralie en coaches Sandra, Theun en Henk, vervolgens
    Tess, Miriam, Lynn, Fleur en Kim en elegant liggend Rick.

    Onze Marisa staat helaas niet op deze foto, zij werd tijdens de laatste wedstrijd ziek en kon niet bij de huldiging zijn.

    Alle spelers uit de C3, C2, C1, B4, B3, algemeen reserve Pax en even een extra benoeming voor Emy en Norah uit de B4: dank allen voor jullie invalbeurten en flexibiliteit dit jaar! Jullie zijn geweldig! B5, jullie hebben een fantastische groei laten zien dit jaar en dit bekroont met een tweede plaats en 2 kampioenschappen! Ik ben ontzettend trots op jullie!

    Sandra, bedankt voor alle keren dat je onze toppers hebt gecoacht als Henk en ik er niet bij konden zijn! Alvast een hele fijne vakantie gewenst allemaal en we zien elkaar vast wel weer volgend seizoen!

    Theun.