• Voorafgaand aan de eerste competitieronde was de vraag van de kenners Lenie Bakker en Marijke Dekker 'Wat gaat het 8e doen dit jaar?'... 'Tja, kampioen worden!', zei ik zonder twijfelen. Het 8e had immers goede zaken gedaan op de transfermarkt met nieuwe aanwinsten Laura Poen, Jamilla Kuhn en het fenomeen René Sterkenburg, die al heel wat keren kampioen werd ondanks zijn jeugdige leeftijd.

  Maar ja, je kent het spreekwoord 'Hoogmoed komt voor de val' en inderdaad, er werd de volgende dag desastreus verloren van Apollo 4. Na afloop werd vanzelfsprekend de wedstrijd geanalyseerd en zo kwamen wij tot de conclusie gekomen dat er nog iets aan de opstelling moest worden gesleuteld.

   

 • In de thuiswedstrijden die er na kwamen werd echter eclatant gewonnen van Oosterkwartier 4 (13-10) en OKV 5 (13-9) en dit met hulp van het 9e in de vorm van Daisy en Jeffrey Goed.

  Toen volgde de returnwedstrijd tegen Apollo 4. Met de ervaring van Erwin Dik en Dennis Doves werd Apollo volledig zoek gespeeld met 15-7.

   

 • Het 8e had hierna de smaak te pakken, want vervolgens werd Oosterkwartier volledig onder de voet gelopen met 6-15. Speciaal was, dat de dames in dit duel een hoofdrol opeisten: door Laura Sterkenburg (3x), Laura Poen (2x), Maaike Mandjes (2x) en Claudia Engel (2x) werd het merendeel van de goals gemaakt.

  Deze zondag wachtte ons de laatste klus: OKV. De Oostzaners hadden gelijk gespeeld tegen onze concurrent Apollo, wat betekende, dat wij bij winst een kampioenschap binnen sleepten.

  Het was een echte herfstochtend met af en toe een bui en het zonnetje liet zich af en toe zien. Helaas waren Martijn en Pim verhinderd, maarrrrrr... dan hebben wij onze geheime wapens in de vorm van Mauro (A2) en Dennis Doves en Erwin Dik. Binnen vier minuten stond er 0-6 op het scorebord en richting rust bouwden wij dat nog wat verder uit (2-12 ruststand). De wedstrijd was gespeeld en voor de statistici leuk, dat alle spelers een goal hadden gemaakt. Het was genieten en op het eind mocht OKV nog iets terug doen.

  Het 8e - vorig jaar nog het 9e - wederom Herbstmeister. Hopelijk nog heel wat leuke wedstrijden die gaan komen in de zaal.

 •  

  Voor succestrainer Maurice Gruijs zijn het gloriedagen als trainer van Senioren 8, 9 en 10. Het 8e kampioen, het 9e wordt binnenkort kampioen en het 10e behaalt een tweede plek: dan kun je wat. Ik moet zeggen dat ik het onbegrijpelijk vind, want de trainingsmethodes op woensdagavond zijn onorthodoxe Oostblok-oefeningen, die veel weg hebben van het aloude DDR-regime. Maar de resultaten daar kan niemand om heen. Chapeau.

   

 • Wat verder betreft: voor het 8e zal de voorbereiding naar de zaal sober zijn. Echter in het voorjaar lonkt de trainingsstage in Toscane, Italy (Fattoria Rignana), waar overdag Spartaans getraind zal worden, om 's avonds de teugels te laten vieren.

   

  Een tevreden TD KZ/Thermo4U 8

  Cees Buijs

 • En hiernaast, of hieronder/hierboven, afhankelijk van het medium waarmee je deze site bekijkt, zie je de kampioenen, te weten:

  Achterin staande: Bart van Eekeren en Erwin Dik

  Midden staande: Dennis Doves, Laura Poen, Mauro de With, Jamilla Kuhn, Cees Buijs en René Sterkenburg

  Zittende: Laura Sterkenburg, Claudia Engel, Maaike Mandjes en Sanne Arentsen.

   

  Gefeliciteerd allemaal!!