• Herinneringen aan Gerrit van Gammeren

  Vrijdag 25 november was zijn laatste dag, zo bleek plotseling. Hoewel hij al een aantal jaren veel zorgen had over diverse aspecten van zijn gezondheid – en zijn familie met hem – kwam het einde ineens toch heel snel. Gerrit werd 84 jaar oud.

  Na zo’n bericht ga je terugdenken en herinneringen op halen. Gerrit was de echtgenoot van Jopie, vader van Erna en Edwin en opa van onder meer onze Luna en Nikki Boerhout. Kenmerkend voor de familiesteun was, dat Danny en Matté - de partners van Luna en Nikki – automatisch ook als kleinkind werden beschouwd.

  Mijn eerste herinneringen ontstonden zo omstreeks 1979, toen ik nog in Rooswijk woonde. Onze dochter ging leren zwemmen in het zwembadje aan de Dr van der Horststraat (inmiddels al lang terug gesloopt). Uit mijn eigen jeugd had ik matige herinneringen aan veel geschreeuw en weinig lol overgehouden. Mijn dochter vond het wel eng, maar ‘Ome Gerrit’ stelde iedereen gerust en als ik er af en toe bij was, dan hoorde ik geen schreeuwende of krijsende badmeesters en -juffrouwen, maar het sonore stevige geluid van Gerrit, die geen geschreeuw nodig had en toch goed te horen was in zijn geruststellende en aanmoedigende woorden.

  Weer wat jaren later bleek hij – ook met degelijk sonoor geluid – een ondersteunende factor voor dochter Erna, die een vroeg talent was en in die dagen nam hij ook de fluit ter hand en was scheidsrechter bij veel jeugdwedstrijden en uiteraard ook bij het schoolkorfbal. En die stem, die herkende ik vaak weer al op afstand.

  Er zijn de laatste jaren veel fysieke zorgen voor hem geweest en altijd kon hij rekenen op de steun van zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Maar aan alles komt een eind, zo bleek ook nu weer. Nikki en Matté hebben zaterdag met zijn inzet in gedachten hun wedstrijd in ons eerste team gespeeld en hij zou trots op ze geweest zijn, als hij het gezien had.

  De details over de uitvaart van komende vrijdag vindt de lezer op de hieronder toegevoegde kaart.

  Ongetwijfeld mede namens vele lezers wensen ‘wij van de redactie’ de familie sterkte bij de verwerking van dit verlies.

  PH