• Deze week gebeurt er van alles op ons complex, om met Loeki de Leeuw te spreken 'Asjemenou...'. Hoogste tijd om op deze plek even uit te leggen wat er zoal aan de hand is.

  Dat het Topsportcentrum een vaccinatie-locatie is geworden, dat is onderhand wel bekend en anders zie je het onmiddellijk als je in de buurt komt. De grote zaal is compleet ingericht, de richtingaanwijzers staan klaar en zo is er nog het een en ander geregeld, maar geprikt is er nog niet. Het wachten is op de vaccins en men verwacht die over een week of twee.

  Hoe druk het dan wordt is nog niet te voorzien, maar de hele opzet is zodanig ruim gepland, dat er straks zeker 1.000 mensen op een dag geprikt kunnen worden. De stroom gaat via de hoofdingang naar binnen en daar ontstond meteen al discussie over hoe dat zou moeten met het gebruik van ons clubhuis, de hal, de toiletten en de anderhalve meter.

  De GGD-organisatie heeft een aantal professionals ingehuurd en daarmee is vanuit het bestuur overleg gevoerd, waarbij natuurlijk ook de plaats van Freekids in het benutten van ons clubhuis ter sprake kwam. Na wikken en wegen is de conclusie geweest, dat het praktischer is voor KZ en Freekids een tijdelijk clubhuis buiten het gebouw te regelen. Eerder deze week werden daarvoor al kabels en leidingen aangelegd en voor vandaag hadden ze mooi weer en weinig wind geregeld.

  En zo verscheen er vanmorgen vroeg een grote telekraan en werd er in snel tempo op het beachvolleybalveld een tijdelijk clubhuis 'geregeld'...

   

 • Donderdagavond om 18.00 uur zag het er op die plek nog zo uit als op de foto hiernaast te zien is en vervolgens werd er in rap tempo een tijdelijk clubhuis voor ons neergezet. Natuurlijk heeft dat niet alle voorzieningen waar wij aan gewend zijn. Er zijn momenteel nog gesprekken gaande over hoe allerlei details geregeld gaan worden en welke functie ons clubhuis in het geheel gaat krijgen plus wat onze eigen rol daarbij is. Daar komen we later wel op terug.

  Voor nu is duidelijk, dat iedereen heel graag van de corona-pandemie af wil en dat vaccinatie daar een belangrijke rol bij speelt. Het is eigenlijk net als bij sportwedstrijden: je probeert er onder alle omstandigheden het beste van te maken. En voor verder nieuws blijft steeds gelden...

  WORDT VERVOLGD


  foto's van Siem Jan Dekker, Erna van Gammeren en Tim Bakker