• De Media Crew is dringend op zoek naar versterking voor de cameraploeg.

  Bij de thuiswedstrijden van onze selectie in het zaalseizoen is de Media Crew actief om de wedstrijden uit te zenden in een livestream, informatie/animatie te tonen op het LED-scherm en muziek te laten horen in de hal. Het is een enthousiaste groep met regisseurs, replay-operators, cameramensen, commentatoren, presentatoren, analisten en een DJ.

  Voor onze cameraploeg zijn we dringend op zoek naar versterking. De ploeg is nu net groot genoeg om alle camera’s te bedienen, maar dan moet wel iedereen aanwezig zijn en dan ook nog eens twee wedstrijden achter elkaar filmen. Daarbij geeft het problemen als iemand ziek of op vakantie is of voor school een keer niet kan. Daarom willen wij onze cameraploeg zo snel mogelijk versterken met nieuwe vrijwilligers. We hebben ruimte nodig om te rouleren en bij ziekte iemand te kunnen vervangen. We hebben diverse camera’s in omloop en er is vast een taak die bij je past. Je hebt geen camera-ervaring nodig, je krijgt uitleg van ons.

  Wij hopen (jeugd)leden te vinden, die het leuk lijkt om een aantal keer per seizoen achter de camera plaats te nemen. Ook moedigen wij ouders en/of leden aan die graag met hun kinderen naar de League-wedstrijden komen en het leuk vinden om KZ 1 en 2 aan te moedigen en gelijk een wedstrijd te filmen.

  Per seizoen hebben we negen thuiswedstrijden (en soms nog een paar extra i.v.m. play-offs of speciale wedstrijden) en we hopen dat je minimaal vier tot zes wedstrijden zou kunnen filmen. Het is geen verplichting en we snappen het ook als je een keer niet kunt.

  Deze vrijwilligerstaak komt in aanmerking voor de regeling van 'verplichte' vrijwilligerstaken en is daarmee een alternatief voor leden en ouders van jeugdleden voor de verplichte bardiensten.

  Kom een keer proefdraaien en maak kennis met onze gezellige media crew.

  Ben je enthousiast geworden, meld je dan via een mailtje aan bij Raymond Hempenius. Even bellen via 06-45 70 66 37 kan natuurlijk ook.

 • Jolanda Emons over haar ervaringen met camera-werk.

  Hoi, ik ben Jolanda Emons en heb twee kinderen en we wonen in Purmerend. Wie had ooit gedacht dat ik cameravrouw zou worden? Ik niet. Opleiding, nog nooit van gehoord. Omdat ik slecht tegen spannende wedstrijden kon, ging ik mezelf verstoppen achter de camera.

  Toen KZ naar de nieuwe sporthal ging werd ik gevraagd om te filmen voor de livestream. In eerste instantie vond ik het best spannend. Maar het scheelde mij kantinediensten en we kwamen toch al met het gezin naar elke thuiswedstrijd van KZ. Dus heb ik de gok gewaagd en ben ik een keer gaan filmen. Achteraf bleek alles zo mee te vallen. De regisseur weet precies wanneer een beeld goed is en zo kan er eigenlijk weinig fout gaan. Samen overleggen we en zo worden we met de tijd beter.

  Daarom raad ik iedereen aan om het ook eens te proberen. Inmiddels vind ik het zo leuk, dat ik afgelopen jaar mijzelf heb opgegeven om in Ahoy ook te filmen.

  Wil je dat je kind trots op je is, kom dan ons versterken. Ik wil graag jullie wegwijs maken. Dus geef je op om een keer proef te draaien.

  Groetjes,

  Jolanda Emons