• Johan Katers neemt afscheid van de KZ-selectie

  Een tijdje terug maakte Johan Katers aan de KZ-staf en -selectie bekend, dat 23-24 zijn laatste seizoen als statisticus zou zijn. Dat leidde tot een verschrikte stilte, want Johan was al 18 seizoenen bezig en dat altijd enerzijds zonder op te vallen en anderzijds met een grote betrouwbaarheid. Ziek worden of andere afwezigheden, daar deed Johan niet aan en dat gold ook voor tussentijdse vakanties. Hij was er dus simpelweg altijd, ook bij de trainingen om te klokken enzovoort. Spelers en stafleden konden niet alleen op Johan rekenen voor de statistieken en hand-en-spandiensten tijdens de trainingen. Ook hield hij iedereen scherp als het ging om competitiezaken, zoals wedstrijdregelementen en het programma. 

  In al die jaren bleef Johan gewoon rustig zijn werk doen en hij bleef zelfs beleefd als iemand hem midden in een wedstrijd vragen ging stellen, terwijl iedereen weet, dat je juist op die momenten niet met de statisticus moet willen kwebbelen. Die heeft dan andere dingen aan zijn hoofd, tenminste, als zijn werk betrouwbaar moet zijn en voor Johan was dat nr 1.

  Hij ging ook regelmatig op uitnodiging naar andere gelegenheden, zoals de zaalfinale, want ook van bondswege wist men zijn kwaliteiten wel te waarderen. Johan was erbij toen wij onze entree in de Korfbal League maakten in 2006 en hij was erbij toen we de diverse landskampioenschappen behaalden, maar je moet wel altijd goed zoeken, want met de borst vooruit op de eerste rij, dat is ècht zijn ding niet. 

  Toch komt er een keer een eind aan en voor Johan werd duidelijk, dat hij aan wat anders toe was en dan niet iets anders dan korfballen, maar er op een andere manier bij betrokken zijn. Dat gaat dus vanaf komend seizoen gebeuren. Komend seizoen zullen we Johan zien achter de wedstrijdtafel - een voor hem bekende plek - maar dan een paar plaatsen opgeschoven, bij de klok. Daarnaast gaat Johan een rol vervullen in de sponsorcommissie. Wie weet zal daar nog wel wat anders bijkomen, want niets om handen hebben, dat is ook niets voor Johan. Bovendien weten de mensen bij de club wat Johans kwaliteiten zijn. Dat zal hem zeker nog wat leuke nieuwe klussen opleveren.

  De selectie nam vorige week afscheid van Johan als statisticus. Hij werd geëerd met de titel ‘Statisticus van de eeuw’, inclusief bijbehorend eerbetoon, en kreeg een boekje met foto's en teksten van de spelers en staf.

  Johan, bedankt voor al dit degelijke werk en hopelijk krijg je net zo’n degelijke opvolger, want dat is wel heel belangrijk voor de spelkennis!!