• Kampioen worden tijdens de Corona. Een speciaal kampioenschap! Waar je normaal gesproken al je familieleden/kennissen verzamelt om te komen kijken, mochten er nu weinig supporters mee naar Purmer.

  Van tevoren wisten Fanny en ik dat we het niet makkelijk zouden krijgen. Purmer bleek bij ons thuis al een pittige tegenstander, maar wij boeken zoveel vooruitgang met dit geweldig ploegje, dat we ook wel wisten dat we het wel konden winnen. Maar dan nog is dat makkelijk gezegd langs de kant, wij hoeven het niet te doen.

  We startten met Liz en Stef aan de kant en Koen, Elin, Mason en Nikki in het veld. Vanaf het begin af aan zaten we er goed tussen en al vrij snel onderschepten wij de bal. Fanny en ik trainen heel veel op het snel opspelen van de bal, via de zijkant en korte stukjes en dat gaat goed. De bal is binnen no time aan de andere kant van het veld en heel vaak kunnen wij dan meteen het eerste schot al nemen. Natuurlijk gaat dit niet altijd meteen raak, maar daar waar geschoten wordt, moet ook afgevangen worden en ook dat gaat uitstekend.

  Wij proberen vanuit het trainen en de wedstrijden de kinderen te laten beseffen dat je korfballen echt samen doet. Dus als je dichtbij de korf bent en je hoort nog iemand aan komen rennen, dan moet je hem doorgooien; hoor je niets en sta je binnen de 4 meter vrij, dan mag je hem zelf schieten. En natuurlijk gaat dat nog weleens mis, want hoe leuk is het dat je zelf kan scoren tijdens je wedstrijd. Ik denk dat als ze zelf door gaan krijgen, dat doelpunten maken belangrijk is, maar dat het niet uit maakt wie het doelpunt maakt, dat we nog beter gaan worden.

 • Toen de wedstrijd afgelopen was, was daar niet meteen blijdschap, want hadden we nou gewonnen of niet. Even navragen en yes kampioen! Dankzij de meegereisde mama’s hadden we 'champagne' en een medaille en konden we proosten op ons verdiende kampioenschap.

   

  Al met al zaten we in een leuke poule en hebben we mooie wedstrijden gezien. De eerste wedstrijd tegen Apollo wonnen we met 5-1, de tweede wedstrijd tegen Purmer 11-4, de derde wedstrijd tegen Roda was een fantastische wedstrijd voor de kinderen, 24-0! Die week erna tegen Apollo hadden we het al wat lastiger 5-7 en gister wonnen we met 6-9. Aanstaande woensdag spelen we onze laatste veld wedstrijd, thuis tegen Roda. Ik zou bijna zeggen kom eens kijken naar deze toppers, maar helaas Fanny en ik mogen deze wedstrijd zelf afsluiten, publiek is niet welkom.

   

  Wij hopen dat we in de zaal mogen blijven trainen en wedstrijden mogen blijven spelen, natuurlijk liever met publiek, maar als het niet anders is dan maken wij er zeker nog iets moois van samen met de kinderen. Toppers, jullie hebben het fantastisch gedaan!!

   

  Groetjes Maaike

   

  Ook feestelijke felicitaties van de redactie. De foto's komen van Mirjam Reimers en op de plaat hieronder zie je van links naar rechts boven Stef, Koen, Mason en Maaike en daaronder Fanny, Nikki, Liz en Elin.