• Drie kampioenen in één weekend, dat smaakt naar meer.

  Drie kampioenen konden we het afgelopen weekend feliciteren: F1, D1 en Senioren 8. Met nog een paar wedstrijden te spelen kunnen zij niet meer ingehaald worden.

  F1 en D1 stoomden in hun wedstrijd al snel door naar de winst. D1 mag nu kruisfinales gaan spelen.

  Bij het achtste van onze senioren ging het veel moeizamer. Op de zondagochtend nam het team meteen na het fluitsignaal van Marc een voorsprong, maar in de loop van de eerste helft bleek het mandje ineens veel moeilijker te vinden te zijn. De bal ging er bijna niet meer in en de tegenstander kroop puntje voor puntje dichterbij. Kort voor tijd was het 9-9.

  De supporters op de tribune, waarvan sommige speciaal gekomen waren vanwege het mogelijke kampioenschap, keken elkaar vertwijfeld aan en begrepen niet wat er gebeurde. Alle wedstrijden tot nu gewonnen en deze laatste, tegen Furore 4, dat de op één na onderste plek bezet, zou toch niet in verlies of gelijkspel gaan eindigen? Met nog een verwoede poging in de laatste minuut werd de winst veilig gesteld en kon het kampioenschap gevierd worden.

  Drie kampioenen, dat smaakt naar meer. Voor een aantal teams ligt een kampioenschap nog in het verschiet, zowel bij de senioren als bij de jeugd.

  De selectie deed afgelopen weekend ook goede zaken. Het eerste won met 29-23 van Unitas en het tweede mocht ook twee punten bijschrijven. Dat bracht een brede lach op het gezicht van de reserves. Ze bezetten nu de onderste plek, maar hebben nog kans om hoger te eindigen. Als ons eerste, dat nu vijfde staat, de komende twee wedstrijden wint en LDODK, dat nu vierde staat een punt laat liggen, staan we in de play offs. Het is geen gemakkelijke opgave, maar niets is onmogelijk. Daarbij kunnen ze de steun van supporters goed gebruiken. Volg ze a.s. zondag, live in Delft of via de livestream of deze keer op Nederland 1. Aanvang: 14.30 uur.

  Corrie Noom