• Doordeweeks winnen

    Dinsdagavond klonk er tweemaal luid applaus na de laatste fluitsignalen. Achtereenvolgens KZ 2 en KZ 1 sloten hun wedstrijden tegen TOP Arnemuiden winnend af. Waren wij het die in het najaar van 2021 zonder punten vanuit Zeeland moesten terugreizen, 210 kilometers lang, nu toerden de Arnemuidenaren in het donker met lege handen naar huis.

    De goed opgekomen KZ-supporters zagen dat KZ 1 vanaf de start de wil toonde om te winnen. Het rustige spel van de KZ-ers leidde naar een 23-11 overwinning. De ruime voorsprong bood coach Tim Bakker de mogelijkheid  twee jonge spelers uit KZ 2 – Zoë Engel en Kiko Weenink - speeltijd te geven en bijna leidde dat nog tot een score van hen. Twee punten dus in de pocket. Afgelopen zaterdag haalde KZ 1 al een punt binnen met het gelijke spel tegen verliezend zaalkorfbalfinalist PKC. Met vier punten staat het team nu ruimer boven AW/DTV1, dat één punt heeft. Op 28 mei speelt KZ in een uitwedstrijd tegen de Amsterdammers en voordien hebben wij nog twee thuiswedstrijden tegen respectievelijk DVO en TOP Sassenheim.

  • KZ 2 bezet eveneens de voorlaatste plaats in de veldcompetitie, met net zoveel punten als TOP Arnemuiden, dat na dinsdagavond op basis van onderling resultaat de laatste plaats bezet. De eerste helft verliep wat stroef. De spelers moesten nog wat op gang komen. In de tweede helft zagen de toeschouwers een beter spelend KZ 2, dat zo nu en dan wat meer afstand nam. De 15-11 overwinning was de spelers en de coach, Chris Kaper, dik gegund.

    De nieuw geplaatste bloembakken naast de hoofdtrap bezegelden de overwinning. Met dank aan de maandagmiddagploeg, die voor het onderhoud en de verfraaiïng van de buitenaccommodatie zorgt.