• De vlag uit voor veel van onze teams!

  Voor de meeste teams zit het voorjaarsveldseizoen erop en wat nog komt betstaat deels uit wedstrijden van afdelingen met zeven teams en deels uit beslissingswedstrijden om het Nederlands kampioenschap. We nemen het even rap door en van de kampioenen maken we een aparte fotogalerij.

  Nog even vooraf dit: door de splitsing in najaars- en voorjaarscompetitie bestaan de meeste afdelingen nu uit vier teams in plaats van acht en dan heb je ook twee keer zoveel kampioenen natuurlijk. Toch was het een succesvol voorjaar voor KZ/Keukensale.com, want ons eerste miste dan wel nipt - want op één doelpuntje - de play-offs, maar het 2e, 3e, 5e, 8e en 9e werden kampioen, plus nog een hele serie jeugdteams, waarover hieronder meer.

  Het eerste moest minimaal gelijk spelen om de play-offs te halen, leek heel lang de goede kant op te gaan, maar in de laatste 10 minuten scoorden we nog maar twee keer en DVO zesmaal en dat laatste was er precies eentje teveel, 17-18. Door een beter doelsaldo spelen zij zaterdag de halve finale om de nationale titel tegen DOS'46, net als Fortuna-PKC. Er zaten ook wat wonderlijke kantjes aan die slotfase, maar dat kunnen we beter eerst terugkijken. Niettemin zijn we weer gegroeid en volgend seizoen verder.

  Het tweede had de titel al binnen en bleef ook in de laatste ronde tegen DVO 2 ongeslagen, 14-12. Vrijdagavond in Utrecht strijden we met PKC 2 om een finaleplaats, zie de details in de tekst daarover.

 • Het derde zorgde voor een bijzondere verrassing. Tegenstander Dalto 4 was tot nu onklopbaar geweest en dit team van rouriniers was eigenlijk de verwachte kampioen. Niet echter voor ons 3e. In de eerste wedstrijd bij ons kwam Dalto met twee punten en 9-10 winst weg, ze scoorden ook makkelijker dan wij in de andere wedstrijden. Ons derde wist echter ook steeds te winnen en zorgde voor een grote verrassing door Dalto met 9-12 te kloppen en daardoor zelf kampioen te worden!

  Het vierde knokte tegen degradatie en moest winnen van directe concurrent Antilopen 2, opdat niet wij maar zij zouden degraderen. Ook dat werd spannend, maar met 12-11 trok het vierde de winst naar zichtoe, waardoor Antilopen met Sparta Nijkerk 2 degradeerde en wij in de Reserve 1e klasse blijven.

  Het vijfde was vorige week al kampioen en hield ook EKVA 2 op grote afstand, 23-13. Ongeslagen, zonder puntverlies en strijdbaar als altijd!

  Het zesde moest de punten aan kampioen Swift 3 laten en eindigde op een verdienstelijke tweede plek.

  Het zevende speelt nog tijdens het maken van deze tekst; later meer.

  Het achtste werd vorige week al kampioen, was deze week vrij en sluit komend weekend af met - hopelijk - winst op Oosterkwartier 3.

  Ook het negende werd vorige week al kampioen en was dit weekend vrij, om volgende week af te sluiten tegen Purmer 3

  Het tiende boekte een keurige 8-13 winst bij KVZ 9 en klimt naar de middenmoot. Volgende week afronden tegen WWSV 3.

  Het elfde was vrij en gaat hopelijk volgende week z'n tweede winstpartij boeken tegen Hilversum 1.

 • A1 won - zoals werd verwacht - van het laagstaande Valto A1 (19-7) en werd kampioen, omdat DVO A1 tegenstander PKC A1 een beentje lichtte, waardoor PKC werd uitgeschakeld voor de kruisfinales om de nationale titel. Het maakte ons kampioen van deze afdeling met een thuiswedstrijd in de kruisfinales om de nationale titel. Later meer daarover.

  A2 was vorige week al kampioen geworden met een straatlengte voorsprong en onderstreepte dat door ook de laatste wedstrijd duidelijk te winnen: 13-8 tegen OKV A1. Volgend jaar weer in de Overgangsklasse!

  A3 won duidelijk van Haarlem, 11-6, maar Roda A1 liet zich niet meer inhalen en kwam met de titel weg.

  A4 had wel titelkansen, maar hen lukte het deze keer niet om te winnen van Apollo A1. Dat leverde trouwens wel een heeeeel eigenaardige competitiestand op: Apollo wordt kampioen met acht wedstrijdpunten, maar een negatief doelsaldo van -7, terwijl de andere drie teams dus geen kampioen werden, maar wel allemaal een positief doelsaldo hadden... Als je het niet gelooft kun je hier checken!

  A5 kwam in de middenmoot, maar de laatste wedstrijd tegen Blauw-Wit A2 is uitgesteld tot nader order.

  B1
  won de laatste ronde bij Tempo en werd daardoor een middenmoter met 6 uit 6.

  B2 deed het met een puntje minder, 6-5, en moest in de laatste ronde de punten aan nr 2 Phoenix B1 laten.

  B3 is ook middenmoot met 6 uit 6, maar won de laatste ronde van Rapid met 6-11.

  En B4 tenslotte idem dito, 6 uit 6, en de laatste ronde werd gewonnen van Zaandam Zuid B1. Later meer, even boodschappen doen...

 • C1 speelde op het hoogste niveau mee, maar kon daar geen potten breken. Dat komt in het nieuwe seizoen wel, toch? Derde plek.

  C2 was vorige week al kampioen geworden en moest in de laatste ronde de punten aan KVA laten, maar dat deed Pernix ook en zo behoeven we die eerste plek toch niet te delen.

  C3 sleepte de titel ook al binnen door van Swift te winnen. Ze hebben nog wel een wedstrijd tegen Purmer C1 volgende week en als Purmer wint, dan komen ze naast ons, maar dan zijn ze samen kampioen. Niettemin, toch maar gewoon winnen.

  C4 had moeite met doelpunten maken en dan is winnen ook lastig.. Lekker blijven trainen en in september begint een nieuwe ronde.

  D1 werd fraai kampioen door zelf zaterdag met 11-6 van BEP te winnen, terwijl de concurrentie het elkaar moeilijk maakte. Vinken werd de klos en Huizen kon toch al niet meer in de buurt komen.

  D2 werd ook vorige week al kampioen, want die staan echt een straatlengte voor op de rest. Twaalfpunten, ongeslagen en KVZ kan mogelijk als nummer 2 volgende week nog op 7 punten komen. Poehpoeh!

  D3 kwam nog niet aan winnen toe in het voorjaar, maar dat gaan ze in september anders doen. Ook tegen kampioen Groen-Geel D3 was scoren lastig.

  D4 sloot het seizoen mooi af door van kampioen DKV/Aurora te winnen met liefst 8-1. Drie keer gewonnen en drie keer verloren is goed gedaan voor een nieuwe ploeg.

 • E1 had een heel spannende opdracht, want zij moesten rechtstreeks met Huizen E1 uitvechten wie kampioen werd. En dat nog wel in een uitwedstrijd, dus tegen Huizen in Huizen. Maar E1 zat daar helemaal niet mee, het werd liefst 11-17!!

  E2 had ook al een lastige opdracht, want ze moesten naar Hoorn om Ados E1 te verslaan en zo samen kampioen te worden. Maar E2 was daar keihard in en versloeg ze met liefst 12-3! Samen kampioen dus, maar wij wel met een heel veel beter doelsaldo.

  E3 moest de titel aan het sterke Helios E1 laten, maar gaat zaterdag in Haarlem of IJmuiden nog met DKV/Aurora E3 uitvechten wie de tweede plek krijgt.

  Bij E4 is het wonderlijk, want daar weten we nog niet wie de kampioen wordt. WWSV E1 staat bovenaan met 8 uit 4 en wij staan tweede met 6 uit 4. Gek genoeg is ons doelsaldo veel beter, maar het wordt uitgevochten in de twee resterende wedstrijden: maandag 10 juni komt WWSV E1 bij ons op bezoek en zaterdag gaan wij naar de Wijdewormer voor de laatste ronde. Succes!!

  F1 tenslotte begint de smaak goed te pakken te krijgen, want ze veegden Groen-Geel F1 met 8-19 aan de kant. Rohda F1 is echter ook sterk en die zijn al kampioen. Maar kunnen we ze verslaan volgende week? We gaan het zien...