• De standen halverwege bij de A- en B-jeugd

  Voor KZ/Keukensale.com A1 is het eigenlijk nog niet eens halverwege, want zij hebben komende zaterdag nog een belangrijke inhaalronde, als PKC A1 bij ons op bezoek komt en zoals je hiernaast ziet is dat flink bepalend. Voor de goede orde: de nrs 1 en 2 van deze competitie plaatsen zich voor de strijd om het landskampioenschap met als meest waarschijnlijke tegenstanders Nieuwerkerk of Fortuna.

  Onze A2 is bezig om een plek in de Overgangsklasse te heroveren en de opdracht daarbij is simpel: winnen, winnen, steeds maar winnen, want er zijn 14 groepen in deze 1e klasse en alleen de beste acht promoveren. Dat kan nog heel spannend worden, want er zijn heel wat meer kandidaten op dit moment.

  KZ A3 wint krap of verliest krap en daar zijn ze niet de enige in; alleen Haarlem A2 is wat minder, maar verder wordt dit waarschijnlijk een competitie met spanning tot het laatst. En dat is ook weer leuk op z'n tijd.

  Bij A4 is het een beetje rommelig, want DSO A1 heeft kennelijk problemen om op tijd een ploeg bij elkaar te krijgen. Er zijn nu inhaalwedstrijden gepland voor 16 en 21 mei en dan moeten zij (en wij daarmee ook) weer bij zijn. Benieuwd of A4 de zoveelste titel kan binnenslepen!

  Voor A5 is Helios A1 de te kloppen ploeg. Dat lukte net niet, het werd 9-9, maar volgende week zaterdag in Castricum gaan we dat weer proberen. Iedereen wint verder dik van Blauw-Wit A2, dus het moet in de onderlinge wedstrijden geregeld worden.

  KZ/Keukensale.com B1 zit in een spannende competitie en heeft zich daar in een moeilijke positie gemanouvreerd. Alleen de nummer 1 keert terug naar de Hoofdklasse en de nrs 2, 3 en 4 spelen volgend jaar in de 1e klasse. En dat willen we dus niet. Zeker door die 10-20 nederlaaf tegen OVVO hebben we veel goed te maken. Op scherp dus!!

  Onze B2 moet oppassen, want als ze derde of vierde worden, dan zakken ze een klasse. Er is nog een kleine kans om te promoveren - en daarmee B1 mogelijk te helpen - maar dan moeten ze eerste worden. Werk aan de winkel dus!

  De B3 staat op doelsaldo onderaan, maar kan dus ook nog simpel tweede worden in deze groep, maar dan moet er wel weer gewonnen worden. Dat zal tegen Victoria nog lastig worden op de 25e, maar wellicht is er in de dagen nadien meer kans?

  Bij B4 kan het alle kanten op, veel spanning dus. Eerst maar proberen volgende week revanche te nemen op DTS in Enkhuizen, want die 7-10 was een dure nederlaag. Ten strijde dus, aanpakken!