• De Kenonz Korfbal League is gestart: wat gebeurde er?

    Zaterdag omstreeks 17.30 opende PKC het seizoen met een uit-wedstrijd bij streekgenoot HKC in Hardinxveld-Giessendam, zoals bekend een nieuwkomer in de League. Het werd een levendige pot, die zoals verwacht mocht worden eindigde in winst voor PKC, 22-28. Een verslag vind je op de HKC-site.

    Om 19.00 uur begon Groen-Geel haar 100-jarig jubileum met de presentatie van een levendig en uiteraard kleurig boekwerk. Wie verwachtte, dat de padvinders vervolgens weggevaagd zouden worden door DOS'46, wel, die had zich vergist. Mogelijk had Nijeveen het wat onderschat, door dat hun tweede team GG 2 wel in de grond boorde, 14-29, maar de hoofdmacht liet dat niet gebeuren. Het was even wennen, na het eerste kwart was de stand 1-3, maar de ploeg uit Wormer werkte spijkerhard en had de zaak bij rust weer gelijk getrokken. Na rust lukte het DOS'46 helemaal niet meer om los te komen en stonden ze zelfs achter en uiteindelijk werd het 12-12 en dus een dik verdiend punt voor onze streekgenoten. En ook een evenaring van 'ons' kleinste gelijkstel in ons eerste jaar in de League, in 2006 speelden we thuis ook 12-12 tegen Fortuna. Kritische verslagen vind je via de site van DOS'46.

  • Om 19.30u begon DVO in Bennekom aan de strijd met KCC en dat werd een relatief makkelijke pot voor de thuisploeg, die uiteindelijk met 24-18 won. Een verslag vind je op de KCC-site.

    Omstreeks 20.00u was het tijd voor onze openingsronde, net als vorige week stond KZ/Keukensale.com 1 bij en tegen Fortuna in Delft, al ging het toen om de finale van het Theo Korporaal Korfbal Spektakel. Alwin Out kon niet meedoen wegens een blessure en dat was even wennen. Gaandeweg kregen we echter wat meer grip op de score en bij rust was de achterstand nog maar 10-9. Direct na de pauze maakte Carlo gelijk en toen begon het er toch op te lijken, dat het uitzwaaien van Mick Snel en Celeste Split voor de Delftenaren niet simpel op te lossen is. Marjolijn Schenk zette ons met 10-11 op voorsprong en tot 14-14 wist Fortuna elke keer weer gelijk te maken. Maar toen werd het 14-16 en in de slotfase via Onno zelfs 15-18 en werd het zeker: 16-18 gewonnen! Een mooie start! Fortuna is er even stil van maar op League-site vind je ook een verslag.

  • Blauw-Wit speelt nog steeds op zondag, omdat je dan in de buurt gratis mag parkeren en zij openden dus thuis tegen LDODK. Dat bleek per saldo toch wat te sterk voor de Amsterdammers. Klik hier voor een verslag op de LDODK-site.

    Zaterdag komt DVO op bezoek, dus ook dat wordt heel hard werken!!