• De maatregelen, die afgelopen maandag van overheidswege zijn afgekondigd voor de sport, bepalen dat alle wedstrijden in Nederland de komende weken zonder publiek worden gespeeld en dat de kantines van alle sportverenigingen gesloten blijven. Hoe anders was het vorige week. In een zeer aangenaam herfstzonnetje en zonder wind konden de wedstrijden worden gespeeld met toeschouwers langs de lijn, die allemaal hun best deden om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

  Ons eerste team mocht de zaterdag afsluiten, voordat de loting plaats vond waarmee twee spelers uit de selectie voor de komende maanden als buddy aan een jeugdteam werden gekoppeld. Ons eerste liet goed spel zien tegen concurrent DVO/Accountor. Een terechte winst van 26 tegen 20. Met de winst tegen KCC/CK Kozijnen in de week daarvoor en de bijna-winst tegen TOP/LITTA in de tweede wedstrijd van het seizoen laat ons team een duidelijke opgaande lijn zien.

  A.s. zaterdag speelt het alweer de laatste wedstrijd van dit jaar van de veldcompetitie. Daarvoor gaat het in een twee uur durende reis naar TOP in Arnemuiden, waar gespeeld wordt zonder publiek. Ik zeg niet te veel als ik verwacht dat de punten meegenomen worden naar Koog aan de Zaan.

 • De ene zaterdag is de andere niet, heb ik hierboven geschreven. Komend weekend mag er geen publiek zijn bij de wedstrijden. Op de spelers, coach, assistent-coach en één begeleider per team na  moet iedereen buiten de hekken van ons sportcomplex blijven. En het ziet ernaar uit, dat het najaarszonnetje zich niet zal laten zien. Paraplu mee, voor wie op straat of op het parkeerterrein wil wachten, of de auto induiken als de regen valt.

   

  Lisa heeft gisteren op de website laten zien wat je in een uur allemaal kunt doen in de nabije omgeving van ons sportpark. Vinden we dit leuk? Nee, wij zien ook liever supporters langs de lijnen. Vinden we dit nodig? Ja, naleving van de besluiten van de overheid is noodzakelijk om een einde te maken aan de steeds verdergaande verspreiding van het coronavirus Covid-19.

   

  Als sportvereniging hebben we er belang bij, dat er een einde komt aan de stijging van het aantal met het virus besmette personen. Hoe sneller dat gebeurt, hoe sneller we weer normaal kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen. Met publiek. Gelukkig is het nog niet zover dat een halt wordt toegeroepen aan het sporten. Iedereen mag sporten, mag trainen, mag wedstrijden spelen.

   

  We wensen al onze spelers komend weekend veel succes. We volgen hun verrichtingen, op afstand.

   

  Corrie Noom