• Na drie weken trainen en spelen van oefenwedstrijden is aanstaande zaterdag de start van de competitie. Om 10.00 uur fluiten de scheidsrechters in. Er is een vol programma, ook op zondag. Welke wedstrijden er op ons sportcomplex worden gespeeld kun je zien in programma dat je vindt onder competitie.

  We kijken uit naar de sportieve ontmoetingen. Heerlijk voor de spelers, heerlijk voor de toeschouwers. Centraal staat de sportiviteit. Je uiterste best doen om te winnen, maar wel sportief. Want natuurlijk maakt iedereen fouten, de speler, de coach/begeleider, de scheidsrechter. Dan heb je meer aan wat steun en aanmoedigende woorden dan boze woorden. Positiviteit is immers het uitgangspunt voor sportiviteit.

  Natuurlijk is het dit jaar door de corona-maatregelen die we hebben moeten treffen allemaal wat anders dan in voorgaande jaren. Trainers en coaches zijn op de hoogte gebracht van onze maatregelen en informeren via de app de spelers. Voor het gebruik van de kantine gelden ook regels, zoals invullen van het registratieformulier, de looproute volgen voor het bestellen en zitten op een stoel voor het nuttigen van de consumptie. Bij een volledige bezetting van de kantine – alle zitplaatsen bezet – kan je er niet blijven en moet je naar buiten. Je vindt de afspraken in de banner hierboven met onze corona-regels.

  Alleen spelers, coaches, trainers en scheidrechters mogen het veld betreden. Ieder ander blijft langs de lijn en houd daar afstand tot elkaar. Wil je graag zitten? Er staan banken, maar je kan ook je eigen zomerstoel meebrengen. Die geeft comfort en zorgt voor afstand.

  Nog een nachtje slapen en dan klinken weer de stemmen van spelers en supporters op ons sportcomplex. Een mooier geluid is er toch niet? Ik hoop op veel sportieve hoogtepunten.

  Corrie Noom
  voorzitter