• De eerste returns

  ‘De vorm terug vinden’, dat moest er gaan gebeuren in Driebergen voor onze selectie. Want zo schreef Lars Ankum ‘de overwinningen waren schaars in 2021’.

  De trouwe kijker zag dat in ieder geval het tweede team doen. Na de laatste nederlaag tegen KCC/CK Kozijnen in december, schoten onze reserves uit de startblokken. Na een mooie 8-14 ruststand, met onder andere Sofie Hopman en Jelle Ekkes in de basis, werd het uiteindelijk een 19-22 overwinning. Het tweede speelde als een echt collectief en de doelpunten kwamen de eerste helft uit alle hoeken. Chapeau voor ons tweede team en alle invallers, dat ook op de livestream van Dalto veelvuldig gecomplimenteerd werd om het goed lopende spel. Een mooie revanche op de heenwedstrijd.

  Dan ons vlaggenschip.
  Vorige keer werd er o zo makkelijk en o zo ruim gewonnen van Dalto. Maar de vorm zat niet mee de laatste weken en dus wist eigenlijk niemand wat voor wedstrijd het zou worden. In de eerste helft bleven de ploegen dicht bij elkaar en kregen beide ploegen een groene kaart voor inspringen. Dat betekende aan KZ kant het Korfbal Leaguedebuut voor Kiko Weenink. Waar KZ voor de groene kaart een voorsprong van 5 doelpunten had en het gat geslagen leek, kwam Dalto toch weer terug in een fase waarin KZ het allemaal even opnieuw moest neerzetten.

  Na een 11-14 ruststand in ons voordeel, zagen we in de tweede helft een ontketende Marjolijn Schenk en Alwin Out. Zij zouden de avond afsluiten met 10 en 9 goals en wat was het fijn om dat weer eens te mogen zien. Goed om te zien dat Marjolijn terug is na die vervelende coronaperikelen en ook prettig om Alwin weer zoveel voor de korf te vinden. KZ bleef rustig in de tweede helft, breidde langzaam de voorsprong uit en won uiteindelijk met 21-30. Toch weer een ruime overwinning op Dalto!

  Een tevreden coach Tim Bakker na afloop, die ongetwijfeld het belang van deze punten zal inzien. Volgende week wacht de ploeg uit Gorredijk, met inmiddels oude bekende Gerald Aukes langs de lijn. Zij wonnen moeizaam, maar uiteindelijk knap (door een koelbloedige strafworp van André Zwart) van KCC.

  Wat voor wedstrijd zal het volgende week gaan worden? Ik durf inmiddels niets meer te voorspellen. We zullen zien hoe het er dan voor staat met de vorm van KZ!

  Luna Boerhout