Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Beetje geluk

20 feb. 2019 Aantal weken geleden tegen Deetossnel mocht ik voor het eerst iets meer dan een halve wedstrijd spelen. Eigenlijk mocht ik een hele wedstrijd spelen maar in de week daarvoor had ik daar niet heel veel vertrouwen in, omdat ik weer wat last kreeg. Vertrouwen was in deze week wat minder, en ik was ook heel blij toen ik zaterdag ochtend wakker werd en helemaal geen pijn had. Ik voelde me voor de wedstrijd goed, goede warming-up gehad en ik was er helemaal klaar voor. Vertrouwen groeide steeds meer in de wedstrijd en 1 minuut voor de rust zette ik ‘weer’ een actie naar binnen in en zakte door mijn knie, dezelfde knie. De pijn was er meteen en ook voelde ik dezelfde pijn die ik vorige keer ook had toen ik mijn voorstekruisband afscheurde. De schrik was weer heel groot, ook omdat heel veel mensen zeggen dat de kans dat je hem weer afscheurt wel heel klein is. Maar goed, na 5 minuten (denk ik) wilde ik graag van het veld af en liep ik van het veld af. Dat verbaasde mij wel heel erg, ik kon lopen. Het ging niet soepel maar ik kon erop staan, de vorige keer kon ik dat echt totaal niet. Gelukkig wonnen wij de wedstrijd maar het was een wedstrijd van uiterste maar op het moment dat we er twee achter kwam vochten we ons terug en namen wij de punten mee!

Na het weekend bij de fysio aangekomen hoopte ik op iets meer duidelijkheid, je kunt natuurlijk niet heel veel duidelijkheid krijgen maar meer ideeën. Van alles kon het nog zijn, voorstekruisband, binnenband, hamstring en ga zo maar door. Dagen erna had ik zoveel spierpijn en kramp dat mijn spieren toch iets opgevangen hadden in de wedstrijd, dat gaf best veel hoop. Het leek ons wel handig om een MRI te laten maken en een week later had ik de afspraak met daarna een uitslag. Nu had ik ook wel een positief gevoel, ik ging wel van het slechtste uit maar toch was het gevoel wel prima. Meteen na de MRI had ik de uitslag en de conclusie, ik heb zoveel geluk gehad. Er is niks afgescheurd of stuk, wel heeft mijn voorstekruisband een flinke tik gehad en een botkneuzing erbij. De meeste pijn die ik nu heb en had was van de botkneuzing, die moet vanzelf over gaan. Maar wel weet ik ook dat de pijn die ik tegen Deetossnel had door de botkneuzing is gekomen en niet door mijn kruisband.

Heel veel geluk heb ik gehad, het scheelde niet veel en ik was weer een jaar uit. Nu heb ik wel besloten om dit seizoen niet meer in actie te gaan komen om mijzelf meer tijd te geven en mijn lichaam de rust te geven. Ik ga nu weer heel hard trainen om vanaf het nieuwe seizoen weer aan te kunnen sluiten en gewoon voor een hele lange tijd fit te blijven, lijkt me ook is leuk haha!
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.