Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Zomaar wat constateringen

03 apr. 2019
 
De laatste weken heb ik weinig “live” korfbal gezien, wij waren een paar weken op visite bij Bollo op de Miggelerberg. Door de grote bezoekerstoeloop kon ik het niet maken om de B1-wedstrijden te volgen op het beeldscherm. Uiteindelijk kon ik het niet houden en heb de laatste minuten van de partij van de B1 tegen PKC gezien. Misschien wel de meest turbulente minuten. Voor, gelijk, voor, gelijk, voor en een prima beslissing van de scheidsrechter. Snijden en afhouden in één woord. Vervolgens een dorpsgek, die met camera gewapend verhaal komt halen bij de scheidsrechter. Een drietal PKC-coaches die terug moeten naar de scheidsrechterscursus, maar uiteindelijk dolle vreugde om de geleverde wereldprestatie.

Nu gaan aanstaande zaterdag twee jeugdploegen, de B1 en D1 van K.Z., een poging doen om het landskampioenschap binnen te halen. Ik weet niet of het ooit is gebeurd, dat twee teams van onze vereniging op dezelfde dag om het landskampioenschap moeten strijden. Ik zal deze vraag moeten voorleggen aan onze KZ-encyclopedie, de heer Havik.

Zaterdagavond jongstleden wel naar de wedstrijd van Groen Geel gekeken. Als er één team was dat verdiende te winnen, dan was dat Groen Geel, met uitblinker Stijn, wel. Veel beter en veel sterker. Ik vroeg mij af hoe Tempo, maar ook eerder Wageningen, zo hoog hebben kunnen eindigen. Of is Groen Geel zo goed? Nu opmaken voor de league, wel een goede raad voor onze Groen Geel-vrienden. Optimisme is prima, maar realisme is beter. Wie had verwacht dat het vorig seizoen ongeslagen Deetos uiteindelijk met in totaal slechts twee punten er weer uit zou vliegen? Op de zaterdag ook nog een verrassing bij TOP-Fortuna. Het zal mij benieuwen hoe TOP dit wil rechttrekken.

Na deze wedstrijd moest ik denken aan het interviewtje dat op de site van TOP stond na de wedstrijd tegen K.Z. Mick Snel vond K.Z. maar matig, moesten hun eigen spel spelen, waren aan het achter-verdedigen etc. etc. Mij kwam het voor, dat Mick Snel wel een zeer technisch begaafde speler is, maar tactisch nog veel heeft te leren. Als de tegenstander wat meer kwaliteit in huis heeft, dan loop je niet met je ogen open in het mes. Waar kan je de tegenstander op pakken? Het lukte bijna. Beslist niet door achterverdedigen. Veel rebounds betekent niet dat je achterverdedigt. Mocht je ooit willen weten, wat ècht achterverdedigen is, dan raad ik iedereen aan eens met de uitvinder Jan Eikelhof te gaan praten.

Een andere constatering is de campagne “Doeslief” tegen de scheidsrechter. Ik vind deze actie prima, maar zo nu en dan kan kritiek ook geen kwaad. Zo zag ik in de wedstrijd tussen Dos’46 en Deetos een gele kaart uitgedeeld aan de vrij onbekende speler Jesse de Jong van Dos’46 wegens praten. Dezelfde avond ontstond er een opstootje tijdens de wedstrijd PKC-TOP. Olav van Wijngaarden kegelde bij een sprong Celeste Split om, Celeste Split trapte duidelijk te zien na, arrogante coach Niebeek ging uit zijn dak tegen de grensrechter en gaf de vrede stichtende Leeuwenhoek een flinke beuk. Kaarten? Ammenooitniet! Klasse justitie!

Bij DVO-K.Z. werd Jordi na een paar vervelende duels via een 'rugracer' bewust tegen de grond gewerkt. Kaart? Amme…enz. Wat moet je doen om bij lichamelijk contact een kaart te krijgen? Is praten pijnlijker? Misschien kunnen de topscheidsrechters hier eens duidelijkheid in scheppen. Doeslief! Overigens wat scheidsrechters betreft; waar zijn Marcel Luttik en Joeri Kok gebleven? (Toevoeging van de redactie: Marcel Luttik is al een tijd geblesseerd...)

Tenslotte nog even over het 'rugracen'. Wij speelden een wedstrijd tegen HKV. Mijn tegenstander stond constant tegen mij op te raggen. Steeds als ik onder paal stond voelde ik zijn piemelemoos tegen mijn billen. Dat verveelde mij zo, dat ik op en gegeven moment tegen hem zei: “Wil je het hier doen of wachten wij tot het douchen? “ Geen last meer van hem gehad...
 
 
Ruud Gruijs
 
 
 
.
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.