Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Wij gaan beginnen en de Olympische Spelen

08 nov. 2019
 
Tot mijn grote genoegen mocht ik constateren, dat Stef de zaakjes op orde heeft en de trek naar de paal en mand het weer won. Joost dacht 'Deeg moet rijzen en thee wil trekken, waar ben ik mee bezig, afscheid kan altijd nog als ik ouder ben: hup terug naar het korfbalveld'. Zo kon de voorbereiding op de zaal met een grotere selectie starten dan in eerste instantie was voorzien. Er werden door zowel 1 als 2 maar liefst vier oefenwedstrijden gespeeld. Jammer is het, dat de Aagjes zoals ik slechts éénmaal op de hoogte werden gebracht van de resultaten. Wij weten het, het is oefenen, maar toch…… Niet alleen het positieve resultaat publiceren, maar ook als er sprake is van een minder goed oefen resultaat.

Dus komende zaterdag staan er twee voorlopig definitieve ploegen in het veld. Ik hoop, dat er goed met de afvallers is gecommuniceerd, want er is niets ergerlijks dan er naast te staan, zonder dat er een uitgebreide uitleg is gegeven. Wij zijn immers nog steeds amateurs. Op de site van Korfbal.nl konden wij lezen, dat ons streven is om bij de beste vier te eindigen. K.Z. is niet de enige ploeg met deze wens. Volgens mij zijn er nog zeven. Wordt spannend!

Wat ook op de Korfbal-site stond was dat de “directeur-sportief “ van het KNKV, de heer Rodenburg, er naar streeft om in 2032 met korfbal op de Olympische Spelen te staan. Mooi streven.

Er zijn 59 landen aangesloten bij het IKF. Waarom dan niet Olympisch? Zou een mooie opsteker zijn voor ons land. De gouden medaille is immers zeker. Ook het Nederlands team tot 21 jaar heeft weer laten zien, dat er voorlopig nog niet van enige concurrentie sprake is. Uitslagen als 36-10, 33-13, 22-6 en de finale 21-12 spreken boekdelen. Maar waarom niet Olympisch? Bij de sporten als hockey en honkbal zijn er immers ook maar een beperkt aantal kanshebbers.

Als je de lijst van IKF landen doorneemt, kom je onder andere landen tegen als Botswana, Kameroen, Zambië, Nepal, maar ook de Europese landen als Finland, Griekenland etc. Heeft u ooit wel eens iets, op korfbalgebied, van deze landen gehoord of gezien? Ik niet! Zo kan je een enorme lijst produceren, maar wordt er ook werkelijk gekorfbald? Misschien kan een site als Korfbal.nl hier eens aandacht aan besteden.

Ooit is onze vereniging druk in de weer geweest om korfbal in Denemarken van de grond te krijgen. Op voorspraak van de onvolprezen Gerard de Vries zijn er teams van K.Z., maar ook van DKV naar Denemarken getrokken om korfbal te propageren. Vervolgens kwamen er regelmatig Denen naar Nederland om bij ons of in IJmuiden getraind te worden. Men deed zelfs mee in de voorronde voor het Europees kampioenschap. Met een flinke ploeg K.Z.’ers werd er naar Luxemburg getrokken om aldaar de Denen aan te moedigen in de wedstrijd tegen de Luxemburgers. In een zaal in de stad Luxemburg, waar de vakken veel breder dan lang waren, werd door de Denen een overwinning gehaald. Helaas ging men in de volgende ronde tegen Portugal onderuit. Denemarken is helemaal niet meer op de IKF ledenlijst te vinden! Jammer van het vele werk.

Tot slot nog een anekdote. Zoals geschreven zijn een paar jaar groepen K.Z.’ers naar Denemarken getrokken om korfbal te propageren. Eén van onze leden heeft daar zelfs nog een echtgenote aan overgehouden en woont alweer een aantal jaren in Denemarken. Maar dat is niet de anekdote.

Door de KZ‘ers werd tijdens de week in Denemarken gekampeerd. Natuurlijk moest een ieder ook netjes op de W.C. zijn of haar behoefte doen. Zo ook Edo. Rustig zat hij op het toilet, toen de deur door een overijverige schoonmaakster werd opengegooid. Hierop filosofeerde Edo tegen de Deense in het Nederlands de legendarische woorden “Sodemieter op, trut, ik zit te schijten”.

Zal dit de dooddoener voor korfbal in Denemarken zijn geweest?
 
Ruud Gruijs
 
 
.
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.