Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Wat is waarheid?

04 dec. 2018

Nee, en nog eens nee, ik doe niet mee aan de Zwarte-Pieten-discussie. Wel heb ik proberen te onderzoeken hoeveel donkere landgenoten Piet heten. Niemand gevonden nog. Wie helpt mij?
 
Wat de mensen allemaal niet kunnen bedenken. Eerst hadden wij de negerzoen. Omgedoopt naar zoen. Andere naam, zelfde smaak. In de krant deed iemand een voorstel om Zwarte Vrijdag om te dopen naar Roetveeg Vrijdag. Ik zie nog wel altijd Jodenkoeken in de winkel liggen. Ook aan de Zaanse Meisjes is nog niet getornd. De boerenjongens zitten nog steeds in de pot en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Zelfs met “regen” heeft men moeite. Dat voor onder meer de Japanners die hier komen; die lezen alles nl. van achter naar voren. Tenslotte gaan er geruchten dat de zwarte doos uit het vliegtuig ook een andere naam krijgt.

Zelf ben ik de laatste anderhalve week vertroeteld door Kaapverdianen. Allemaal lieve, vriendelijke en vooral vrolijke bruine, donkere mensen. Fantastisch hoe men zo af en toe een woordje Nederlands probeert te gebruiken. Boa Vista ligt ruim 4100 kilometer hier vandaan. Het is dan ook geweldig wat je met de techniek kunt doen. Weliswaar op een klein GSM-schermpje, maar de wedstrijden van K.Z. 1 waren te volgen. Niet de volledige wedstrijd, want dan kreeg je kramp in je ogen. Bovendien waren er andere activiteiten te beleven.

Toen de ober Carlos dos Santos om 20.30 uur zaterdag plaatselijke tijd (22.30 uur in Nederland) mij vroeg waarom ik zat te huilen, moest ik hem proberen uit te leggen, dat mijn korfbalteam (wat is korfbal??) had verloren door een schotpercentage van amper 15%!! Misschien is het een goede zaak om meer in het krachthonk te vertoeven. Dan kunnen de ballen nog harder over de korf vliegen. Maar ik zal zoals altijd nog wel een 1965-kijk-op-training en het spelletje hebben.

Wat zeker positief is, dat vrijwel iedere wedstrijd via de livestream is te volgen. Het is onmogelijk om alles tegelijk te volgen, maar interessante wedstrijden zijn altijd later weer te bekijken. Vooral de stream van Blauw Wit is geweldig. Een scherp beeld, geweldig commentaar. Waar haalt men het geld vandaan? Dure staf, dure spelers en dan ook nog een geweldige stream! Alle gekheid op een stokje, beschamend voor zo'n vereniging.

Wat je ook allemaal uitgebreid kunt zien en terugzien zijn de beslissingen van de scheidsrechters. Wij moeten het scheidsrechtercorps koesteren en waarderen. Dat impliceert niet, dat er op onze top (league)arbiters geen kritiek mag worden gegeven. Ik hoop dat deze arbiters wekelijks hun wedstrijd nog eens bekijken en eerlijk hun fouten onderkennen. Ik heb tot nog toe een groot aantal verdedigde doelpunten gezien. Al is de aanvaller in beweging, toch blijft het verdedigd als de verdediger binnen de armlengte en dichter bij de paal staat. Ook dat aanmoedigen van de 'botsautootjes' door hen te belonen met een strafworp blijft een doorn in het oog.

Goed, stop maar weer. Volgende wedstrijd K.Z. meer dan 25%?

Ruud Gruijs
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.