Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Waar we heen gaan……

08 jan. 2020
 
Juf tegen Richard: “Maak een zin in het Engels met het woordje maaltijd.”

Richard: “The woman was eating her maaltijd in de diningroom.”

Niet helemaal correct denkt u. Wel leuk gevonden. Maar nu de volgende zin,

“Richard maakte met een prachtige one-hander gelijk.”

Is dat wel correct? Wij zijn door de verslaggevers zo geïndoctrineerd, dat wij een dergelijke zin wel normaal vinden.

Dat brengt mij toch weer op het scoren met één hand. Ik wist van tevoren niet dat mijn laatste gebrabbel zo een discussie in het leven zou roepen. Voor- en tegenstanders rolden over straat.

Een oud lid wist mij te vertellen, dat vroeger op de training er zelfs een straf op stond: rondje extra lopen. Een KZ-lid, die in zijn sportleven nooit anders had gedaan dan proberen een bal over een net te slaan, begon zich ook al over het onderwerp in de sporthal te roeren. Zo kreeg ik vele reacties, iets dat ik alleen maar leuk vind. Weet ik in ieder geval dat mijn stukjes gelezen worden.

Ik denk, dat niet iedereen heeft begrepen wat mijn intentie was. 'Nu' is 'vroeger' niet en de tijden en dus het korfbal is sterk ten goede veranderd. Scoren met één hand kan mooie staaltjes techniek projecteren. Maar…. er zijn zoveel spelers die deze techniek niet beheersen en zich toch inlaten met pogingen met één hand. Ook in de wedstrijd tegen Groen-Geel heb ik weer een aantal staaltjes gezien, dat ik dacht 'Waarom met één hand?'. Twee handen geeft meer stabiliteit. Eén hand is een techniek, die door toppers zonder probleem gehanteerd wordt, maar niet alle toppers beheersen deze techniek.

Nagenietend over de geweldige entourage van jongsleden zaterdag en natuurlijk ook de uitslag, hoop ik, dat Groen-Geel zich weet te handhaven, zodat wij volgend jaar weer een stuk propaganda voor de korfbalsport krijgen. Alles is nog mogelijk en zoals de rugbyers van Zaandijk zeggen “de bal is rond”. Hoewel………..

De situatie van Groen-Geel doet mij denken aan het seizoen 2006-2007 van K.Z.: na 18 wedstrijden hadden wij 9 punten en stonden gelijk met DOS/WK en Deetos. Onderlinge resultaten plaatsten ons boven DOS/WK en onder Deetos. Dus een vervolg met de bloedstollende wedstrijd tegen SKF.

Jan Hof had als trainer het team naar de League gebracht en het eerste jaar op het hoogste niveau ook als trainer/coach gefungeerd. Voor Jan, een prima trainer, kwamen er weer andere dingen op zijn pad. De topsportcommissie meende, dat een nog beter resultaat mogelijk was, met nieuwe gezichten voor het team. Nieuw was ook het aanstellen van twéé trainers en met Jenne en Wim kwam een jaar later het droomscenario al uit.

Toch wil ik nog terugkomen op het geweldige publiek van zaterdag. Groep jongeren bij elkaar en een grote groep wat ouderen aan de zijkant. Er werd genoeg sfeer gemaakt. Dit ging vaak gepaard met uit de kantine meegenomen versnaperingen. Helaas werd er na afloop een enorme vuilnisberg, zoals plastic glazen, achtergelaten. Niemand had er aan gedacht om de werkersploeg een handje te helpen en de achtergelaten troep op te ruimen. Met een paar ouderen heb ik ook maar, met mijn 'herniarug', geholpen om de tientallen plastic glazen en vieze papiersoorten op te ruimen. Het ergste is nog dat er ondanks het nadrukkelijke verbod tòch confetti was gestrooid. Waarom dit terecht verboden is was dan ook duidelijk op de vloer te zien. Jammer!!

Opa is niet boos, maar wel verdrietig. Daarom wat vrolijkers tot besluit. Zoals ik ben begonnen wil ik ook eindigen.

Juf zegt tegen Richard; “Maak een zin met het woord 'zwanger' erin”.

Richard: “De brandweerman kwam zwanger de brandweerladder af”.

"Maar Richard, weet je wel wat zwanger betekent?

"Ja hoor, een kind dragen!"
 
 
Ruud Gruijs

  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.