Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Vakantie in het Corona-tijdperk.

15 apr. 2020
 
Bij K.Z. hadden wij al een Cor Foekens en een Cor Loef, beide actief binnen onze vereniging. Enige weken geleden werden wij geconfronteerd met een opdringerig figuur, Cor Ona. Een niet graag geziene gast, die alles overhoop schopt.

Wat te doen met de afwikkeling Topkorfbal. Het KNKV-bestuur heeft een halfbakken besluit genomen. Afwachten en na 28 april zien wij wel weer verder. Waarom niet alvast een tweetal opties op tafel gelegd.

Bijvoorbeeld:

A; Indien mogelijk beslissingen laten spelen na half juni. (Ik geloof hier niet in).

B. Kampioenen hoofdklasse (Dalto en KCC) promoveren naar de League. Tempo degradeert. Nieuwe seizoen met 11 teams. Eén seizoen met versterkte degradatie. Mogelijkheid van een tussenklasse bekijken. (tussen League en hoofdklasse één afdeling). In plaats van het speeltje van het KNKV eind december één of twee competitierondes laten spelen. Klaar. Gratis advies.

Iets anders: maanden geleden hadden wij al een super-de-luxe huis gereserveerd op de Miggelenberg in Hoenderloo. Angstvallig hielden wij de berichtgeving in de gaten. Een dag voor ons vertrek werden wij gebeld of wij niet wilden omboeken. Hadden wij al bekeken, maar bijvoorbeeld verhuizen naar september zou ons een flinke duit meer kosten. 'Ja, maar alles op het park is gesloten'. Geen zwembad, restaurant, snackbar, receptie etc. etc. Wel konden wij in het door ons gereserveerde huis. Na beraad besloten toch heen te gaan.

Wat hebben wij een heerlijke rustige weken gehad. Bijzonder weinig bewoners, in de bossen niemand te vinden. Totaal geen zorgen over Cor O.

Bij Essie in het dorp twee elektrische fietsen gehuurd. Hoewel ik een gewone fiets gewend ben, heb ik mij toch laten overhalen. Een elektrische fiets is immers voor oudjes. Ik heb het geweten! Op het vlakke geen probleem, maar waar vind je op de Veluwe vlakke bospaden of -wegen? Halverwege iedere klim blokkeerde iets en deed ik volgens Hanna alles verkeerd. Schakelde verkeerd, moest 'gas geven' etc. Gas gaf ik wel, maar uit de verkeerde uitgang en niet reukloos. Resultaat bij iedere flinke klim vervloekte ik onze lieve heer, Allah, Boeddha, Odin etc.

Na 1½ week had ik het redelijk door.

Winkelen bij AH in Beekbergen. Voor de deur een beveiliger. Zonder karretje niet naar binnen. Daar liep ik voor lul achter mijn vrouw aan met een leeg karretje. Uiteindelijk een pakje kauwgom erin. Ziet u het voor u? Buiten werd ieder karretje door de beveiliger schoongemaakt. Toen wij op een donderdag op de fiets passeerden stond er op de stoep een hele rits mensen, keurig om de 1 ½ meter, op een karretje te wachten. Zeer strenge regels dus.

De buurtsuper in Hoenderloo deed het eenvoudiger. Karretje verplicht. Spuitbus bij de ingang. Zelf schoonmaken. Alleen de eerste dag moesten wij ook operatie-handschoenen aantrekken. Dat werd waarschijnlijk te duur, want de dagen erna geen handschoenen meer.

Geen restaurants. Wel een snackbar open. Het hele pand was omspannen met rood/wit lint. Verboden erbinnen te komen. Alleen telefonisch te bestellen. Vervolgens kreeg je een tijd mee hoe laat de bestelling af te halen was. Kwam je bij het pand, dan werd de bestelling op een tafel (buiten) gezet. Pinnen verplicht. Ook op die tafel. De dame die de bestelling bracht op geruime afstand. Zo kan het ook.

Met z’n alle redden we het. Volhouden en over een X aantal maanden praten wij er over in de verleden tijd. Houd moed.
 
Ruud Gruijs
 
 
 
.
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.