Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Toch nog een reactie...

29 apr. 2018
Laat ik beginnen met PH2 hartelijk te danken voor zijn altijd heldere uiteenzetting van de cijfertjes. Het heeft hem waarschijnlijk een nachtrust gekost. En typerend, dat ook bij de zondagverenigingen steeds meer de drang gaat naar het op zaterdag spelen.

Toch blijft het voor mij een niet te verteren zaak, dat een team als bijvoorbeeld K.Z. 5 een wereldreis moet maken om te korfballen in Oud Gastel en Veldhoven. En in Veldhoven nog eens om 16.00 uur. Natuurlijk is het probleem dat er te weinig zondagverenigingen zijn. Maar moeten het alleen maar zondagverenigingen zijn in een afdeling?

Jaren geleden is het in de regelementen vastgelegd, dat in een zondag-afdeling maximaal twee zaterdagverenigingen mogen worden ingedeeld. Door de verschuivingen in de loop der jaren is dat inmiddels toch wel opgerekt. Ik denk dat de spelers van K.Z. 5 geen problemen zouden hebben met twee of drie zaterdagteams in hun afdeling in plaats van de verre reizen. Bijvoorbeeld Reserve 2e klasse teams als Rapid 2, KVA 3, Rohda 3 en Roda 2 zijn zaterdagteams, maar wel lekker in de omgeving. Wat sterkte betreft zal het niet veel uitmaken.

Misschien zijn wij als K.Z. ook schuldig door te eenvoudig alles te accepteren. Mij ontgaat hoe de samenspraak met een competitieleider gaat. Mijn verontschuldiging dat ik het woord 'badmuts' heb gebruikt. 'Hoge hoed' zou beter op zijn plaats zijn. Mijn inziens is overal een oplossing voor.
Prettiger voor de spelers en ook prettig voor de enorme reiskosten. Is er overleg met de spelers? Zo ook weer eens aanhalen, dat in de zaal K.Z./ Hiltex, Groen Geel en ZKV etc. niet op hetzelfde tijdstip thuis moeten spelen.

Wat de degradatie-regeling voor het veld in de Ereklasse en Reserve Ereklasse betreft is het mij nu ook duidelijk. Jammer dat er toch weer verschillen zijn met het binnengebeuren.

Toch vraag ik mij af wat er gebeurt als bijvoorbeeld PKC 3 of Dalto 3 kampioen van de Reserve Hoofdklasse zouden worden. Mogen die dan ook promoveren naar de Reserve Ereklasse? Toevoeging van de redactie: Dat kan op basis van de 'P/D-regeling' niet; klik hier voor details op pag. 3). Natuurlijk blijft het voor een kampioen van de reserve hoofdklasse een trieste affaire dat men niet mag promoveren (de zaal). Aan de andere kant voorkom je wel competitievervalsing, zoals nu bij LDODK op het veld. Laat het KNKV daar ook eens een stokje voor steken.

Het is duidelijk, dat de zaal bij vrijwel iedereen de voorkeur heeft. Heel anders dan in de jaren '60 van de vorige eeuw. Zaalkorfbal stond nog in de kinderschoenen. Ook bij ons waren er spelers die niet in de zaal wilden spelen, 'want dat was maar surrogaat'. Zo kon het zijn, dat een zaalteam er anders uit zag dan het veldteam. Bovendien speelden op het veld 12 spelers en in de zaal waren er nog 8 nodig. Oorzaak: het middenvak. Wij moeten er tegenwoordig voor waken, dat veldkorfbal het ondergeschoven kindje wordt. Zaalkorfbal is fantastisch, maar ook het veld is leuk. Vorige week zaterdag en zondag was ik op het veld. Er werd respectievelijk gespeeld op vijf (zaterdag) en drie velden (zondag) prachtig weer en een geweldige ambiance.

Helaas werkt het weer buiten niet altijd mee. Jongstleden zaterdag was weer zo een dag dat het niet fijn was. Koud en nat.

Het tweede verspeelde een voorsprong van zes punten met uiteindelijk een 22-22 gelijkspel als resultaat. Ook het eerste speelde tegen Fortuna een leuke wedstrijd. Soms een stevig partijtje rond het paalgebied. Schijnt tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld te zijn. Uiteindelijk resulteerde het in een terecht 27-27 gelijkspel. Jordi en Stijn 1 speelden beide een halve wedstrijd, terwijl Rosemarie niet meer in het veld zal verschijnen, want bij haar groeit een klein Schepje. Dan bedoel ik geen plastic of houten exemplaar... Roos gefeliciteerd!.


Ruud Gruijs


Laatste blogs

  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.