Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Lengte en Boksen

02 mei 2019
 
Ik zat laatst naar de T.V. te kijken, naar een programma, dat je zo snel mogelijk wilt wegzappen. Een stelletje van die gratenpakhuizen liepen kleding op de Catwalk te showen. Die meiden hadden toch allemaal een chagrijnig smoelwerk. Ik vroeg aan Hanna of het mogelijk was, dat de couturier mogelijk de spelden in die omgebouwde jute-zakken had laten zitten. Het schijnt er bij te horen. Niet van 'Kijk eens wat een leuk duur niemendalletje ik aan heb'... Nee, serieus en stuurs blijven kijken. Ik dacht 'Waarom gaan die meiden niet korfballen. Ze zijn lekker lang en misschien krijgen zij wat vet op die ooievaar-kuiten en pret-kraaienpootjes onder hun ogen'.

Lengte wordt bij het korfballen steeds belangrijker. Aanvallend, verdedigend, onder de korf, lange mensen zijn altijd in het voordeel. Spelers als van der Steen (Fortuna), Meerkerk (DVO), de broers Dekkers (KCC en Bl.Wit) om een paar kleinere heren te noemen, zijn altijd in het nadeel. Verdedigen goed, maar laten in verhouding toch veel doelpunten door. Lange man altijd in het voordeel en de scheidsrechter wil niet altijd het nadelige lengteverschil goed beoordelen. Zeker niet op topniveau, waar 'verdedigd' toch al een vies woord begint te worden.

Delano en Onno zijn met het Nederlands team onder 19 jaar wereldkampioen geworden. Heeft u de grote foto op de site van korfbal.nl gezien? Ik weet dat men bij het publiceren van een foto van een misdadiger een balkje gebruikt, maar waarom Delano ook zo een balkje heeft gekregen is mij volstrekt onduidelijk. Leon Simons kan ik mij nog een beetje indenken (gele kaart), maar Delano?

Wat was die finale een spannende, maar oh zo een harde wedstrijd. Nederland gaat nog veel negatieve lol beleven aan Belgische spelers als Lars Hupperts en Arne van Damme. Vooral wat die Lars flikte had niets met normaal korfbal te doen. Uiteindelijk verdween hij met tweemaal geel naar de kant, maar dat had al veel eerder met rood moeten gebeuren. De Hongaarse scheidsrechter wist niet wat hem overkwam en was veel te lankmoedig. Dat het coach Leon Simons op een gegeven moment te veel werd was volkomen begrijpelijk. Hoe die Lars Hupperts Michelle in ’t Veen tegen de grond liep was buiten alle proporties. Zo zie je maar weer, de mens is volmaakt tot zijn geboorte...

Ik zat te denken hoe ik dit in mijn hoogtij dagen zou hebben opgelost. Volgens mij zou ik hebben gewacht tot een mooi sprong duel en hem dusdanig “per ongeluk” zou hebben geraakt, zodat hij alle moeite had om de inhoud van zijn maag binnen te houden. Onze selectie krijgt ook al voorzichtig onderricht zag ik. Een bokstraining is nooit weg!

Assistent-coach van het Nederlands team, Dennis D., hield zich voor zijn doen erg rustig. Waarschijnlijk is hij alles aan het opkroppen voor zijn trainingen/coachen van de K.Z. selectie.
 
Dan kunnen wij nog heel wat verwachten. Overigens kan hij al vast nu beginnen met te denken aan een goede opvolger voor Joost. Joost vindt het welletjes en gaat zich met andere dingen bezighouden. Voor mij onbegrijpelijk, maar niet iedereen is zo een freak als ondergetekende, die het liefst nu nog zou korfballen. Belangrijk vind ik wel de opvolging van Joost. Wij willen weer eens play offs spelen, dan is de goede vervanger van essentieel belang. Kom op Topsportcommissie en begeleidingsteam, verras ons!

Onze vereniging heeft het milieu hoog in het vaandel staan. Op het “Groen Links” wordt door de pupillen nog gewoon op gras gekorfbald. Het kan geen kwaad als de naar de “D” overstappende kinderen, indien ruimte aanwezig, zo af en toe op het kunstgras mogen korfballen.
 
Roken op en rond het veld is verboden. Is prima. Toch zijn er een aantal zaken die ook eens goed moeten worden bekeken. Maar met het milieu kan je ook overdrijven. Zo weet ik van iemand, dat hij zelfs zijn voeten veegt als hij naar buiten gaat...

Ruud Gruijs
 
 
 
.
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.