Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Kwamkwammertijd

11 sep. 2018
 
Voor de korfballers is de komkommertijd weer achter de rug. Toen mijn bejaarde moeder nog leefde was voor haar de zomerperiode een nare tijd. Geen korfbal. Dus geen bezoek aan de wedstrijden van kinderen en kleinkinderen. Geen K.Z. “papieren” krantje. Geen krantenverslagen etc.
Het wachten duurde lang. Wachten is alleen maar het accepteren van het verstrijken van de tijd. De tijd gaat zo nu en dan langzaam, meestal sneller, maar in werkelijkheid altijd in hetzelfde tempo. Daar had zij moeite mee.

Toch valt er zomers genoeg te beleven. Een spannende Tour de France, maar ook leuke andere sportevenementen, waar de T.V. genoeg aandacht aangeeft. Ook in de krant het nodige nieuws of “ouds”. Ik denk hier weer aan de soap rond de eventuele aanleg van de hockeyvelden in Rooswijk. De voorzitter van de Kraaien is de wanhoop nabij. Zijn veld is hockey onwaardig. Toch is hij optimistisch en denkt dat over vier maanden de aanleg kan worden gestart. Mijns inziens te optimistisch. Milieu, dierenbeschermers en bewoners van de Harpstraat liggen dwars. Zelfs in de Raad van Zaanstad wordt al geopperd om naar andere mogelijkheden te zoeken. Wat de muizen Mickey en Minnie allemaal niet te weeg kunnen brengen!

Zo begon toch op zaterdag 8 september het korfbalseizoen weer in al zijn glorie. Als slachtoffer van een “babyshower” was ik verbannen naar het korfbalveld. Hoewel de baby nog geboren moet worden was er nu al feest voor de hoogzwangere. Het evenement werd gehouden in mijn huis en daar zijn mannen niet welkom. Nou heb ik ook geen behoefte om tussen vijftien kakelende vrouwen te zitten. Zelfs de man die met een gericht shot in de bullseye voor het zwangerschap had gezorgd was niet welkom.

Zo zat ik om 10.00 uur op het veld naar de C1 te kijken. Was geen genoegen. Top C1 schoot met scherp. Wij schoten en verdedigden slecht, met gevolg een 1-20 uitslag. Hier is voor de trainers veel werk te doen.
 
Vervolgens naar één van de kleindochters in de E4. OKV E2 was de tegenstander. Keurig met 2-0 voorkomen, vervolgens met 2-3 achter om uiteindelijk prima met 6-5 te winnen.
 
Toen een periode waar ik ogen te kort kwam. Onze C2 stripte ZKV C1 met 12-2. Dat was een leuke partij, waar met mooie doelpunten de voorsprong langzaam maar zeker werd uitgebouwd.
 
Op het hoofdveld speelde de B1 tegen Velocitas. Op een gegeven moment dacht ik aan een walk-over. Helaas in de tweede helft een onnodige verslapping, waardoor de tegenstander met drie doelpunten achter elkaar weer angstig dichtbij kwam. Gelukkig gooide onze B1 met het vijftiende doelpunt de deur dicht en werd er uiteindelijk met 15-12 gewonnen.

Gelijktijdig speelde onze E1 tegen Groen Geel E5. Een vreemde constructie, waar de selectieprocedure bij Groen Geel debet aan is. Indeling wordt door het korfbalverbond gedaan aan de hand van een puntensysteem en waardes van het vorig seizoen. Groen Geel geeft er de voorkeur aan om dit talentenploegjes niet de E1 of E2 te noemen, maar de E5. Het was een spannende wedstrijd. Tot 4-4 ging het gelijk op. Uiteindelijk liep Groen Geel uit naar 4-6, waarna naar ik meen Jesse nog wel 5-6 scoorde. Daar bleef het bij.

De B2 had totaal geen moeite met Sporting West B1. 15-4. Op het hoofdveld speelde de A2 tegen AW/DTV A1. Na de eerste helft dacht ik aan een afslachting. Gelukkig kwam er in de tweede helft een herstel. Er werd meer gescoord en de teller bleef uiteindelijk hangen op 10-17.
 
Tenslotte voor mij, want ik moest ook nog de kermis bezoeken, de wedstrijd van de A1. Een heel leuke wedstrijd. Dos ’46 was de tegenstander. Flinke knapen bij de tegenstander. Een prima scheidsrechter en uiteindelijk na veel spanning een uitstekende prestatie door met 18-17 te winnen.
De eerste stap is gezet.

Uiteindelijk na de kermis weer thuisgekomen; toen was de shower afgelopen en kon ik mij aan de weelderige restjes verlustigen.
 
 
Ruud Gruijs
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.