Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Komkommertijd

03 jul. 2018
 
Als ik u nu vertel dat ik helemaal niet van komkommer hou. Als ik per ongeluk een plakje in mijn mond krijg eet ik de hele avond komkommer. Maar in dit geval bedoel ik heel wat anders met komkommertijd. In de maand juni heb ik vele hoogtepunten gemist door een vakantie in Oostenrijk. Als je in Tirol uitlegt dat je aan korfbal doet, dan weet men niet waar je het over hebt. Men denkt dan dat het iets met een Universiteit te maken heeft, een corpsbal.
 
Wel heb ik de laatste week nog wat selectiewerk mogen meemaken. De keuzedames en -heren hebben weer hun stinkende best gedaan om naar eer en geweten de teams samen te stellen. Helaas is het onmogelijk iedereen tevreden te stellen. Mocht je je niet kunnen vinden in je opstelling, bedank dat niet meteen, maar laat het door prestaties in de wedstrijd zien.
 
Voor mij is het onbegrijpelijk dat mensen, die al jaren korfballen, plotseling kunnen bedanken. Waarom dan niet op zijn minst niet-spelend lid worden? Bedenk wel:  'De keuzecommissies/coaches hebben altijd gelijk, en zo niet, dan toch...'.

Het is nu gedaan met het korfbal. Weer een aantal weken wachten op de eerste trainingen. Daarom aandacht voor ander zaken. Wat te denken van de strijd rond de aanleg van de hockeyvelden aan de Fortuin in Zaandijk. Ook ik vraag mij af, waarom De Kraaien met alle geweld naar Rooswijk willen. Centralere ligging? Prima, maar voor de omwonenden een crime. Waar moeten al die BMW’s en Mercedessen worden geparkeerd? Of te denken aan die lallende figuren die voor de kantine hun drankjes nuttigen?

De enige Zaanse hockey vereniging heeft leden door de hele Zaanstreek. Bovendien spelen zij op een dergelijk niveau, dat ik de ambities niet serieus kan nemen. Plannen van Zaandijk, KFC en ook K.Z. om op de geplande locatie te gaan spelen werden in het verleden afgekapt, omdat de kosten te hoog zouden oplopen. Groeien de bomen nu wel tot in de hemel? Bovendien is het een bijzonder stukje grond. Ik las nu weer dat er een familie woelmuizen is ontdekt. Lijkt me leuk. Op het moment dat Floris Jan een strafcorner wil nemen heeft een woelmuis een gaatje in het kunstgras ontdekt en komt even naar boven. Weg concentratie. Of te denken bij een dameswedstrijd dat de familie woelmuis door de herrie is gestoord en in paniek over het kunstgras beginnen te hollen. Kijken waar de paniek groter is, bij de muis of de dames.

Ik kijk zo af en toe naar het W.K.-voetbal. Veel goed voetbal is er tot nog toe niet geëtaleerd, een paar uitzonderingen daargelaten. Ik kijk naar de bijzondere zaken op en rond het veld. Zo zag ik bij de inmiddels uitgeschakelde Duitsers de coach regelmatig aan zijn neus zitten. Blijkt nu dat hij er een ingebouwd zendertje had zitten om de spelers te instrueren. Kwam niet goed over en zij gingen daarom de mist in. Of wat te denken van dat praten achter je hand, zodat de liplezers niet kunnen zien wat er wordt gezegd. Als slechthorende heb ik en speciaal zintuig ontwikkeld om toch te zien wat er gezegd wordt. Ging zelden over voetbal. Zo zag ik Giraud van Frankrijk tegen Griezman zeggen: “Je vrouw zit op de tribune met een vreemde kerel te scharrelen” en Vardy van Engeland tegen Rashford: “Vanavond half tien door het raam naar de kroeg Wolgabar”. Wij maar denken, dat het ging hoe de vrije bal moet worden genomen.

Het is een beetje stil rond de Duiventil. Toppers zijn weer “gekocht” voor een leaseauto, veel te hoge reiskostenvergoeding etc. Iedereen heeft inmiddels zijn plekje gevonden.
 
In mijn laatste stukje heb ik nog iets gepubliceerd over stripfiguur Dirkjan. Deze Dirkjan is erg naïef. Zo heeft hij op een rommelmarkt een paar wondervoetbalschoenen gekocht. Het resultaat is dat hij het ene na het andere doelpunt maakt. Op een gegeven moment Real Madrid aan de telefoon. 'Senor Dirkjan, wij zouden het fijn vinden als u voor 22 miljoen bij ons komt spelen'. ’s Avonds zit Dirkjan hevig gefrustreerd bij zijn vriend Bert op de bank. Voor zich uit starend zegt hij: “22 miljoen, dat kan ik never nooit betalen”.

Allemaal fijne vakantie!
 
Ruud Gruijs

Laatste blogs

  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.