Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Effe bai loitere

15 okt. 2018

Marten Toonder kon in zijn verhalen, maar ook in de gehouden interviews, soms bijzonder filosofisch voor de dag komen. Zo heeft hij ooit gezegd: “De zin van het geschrevene is altijd achter de woorden verborgen. Woorden zijn eigenlijk de echo van de gedachte, die ze veroorzaakt heeft.”
 
Iedere keer als ik een stukje voor onze site in elkaar zet, realiseer ik mij, dat ik geen Neerlandicus ben. Men moet mij maar nemen zoals ik ben. Ik probeer mijn gedachten dan ook op papier te zetten met de intentie een boodschap naar voren te brengen. Ook realiseer ik mij, dat niet iedere K.Z.’er kennis neemt van mijn boodschap. Ik heb weleens gedacht dat ik alleen schrijf voor mijn zuster en mijn vrouw, maar uit de reacties begrijp ik dat er ook meerdere clubgenoten mijn schrijfsels lezen.

Soms baal ik of heb ik flink te pest in. Dan moet ik mij inhouden niet onmiddellijk achter het toetsenbord te gaan zitten. Zo ook een paar weken geleden. Ons eerste had net van debutant Deetos verloren met maar liefst 20-14. Tot de rust volgens verwachting en daarna leek het of men alleen maar een schriftelijke cursus verdedigen had gevolgd en was men de praktijklessen volledig kwijt. Overigens met eigen ogen ook de afgang tegen TOP gezien. Veel te statische mannetjes en een schot dat leek afgevuurd door een krom geweer. Dat maakt mij ongerust met het oog op de zaalcompetitie. Ik hoop dat Wim Bakker & Co. de ploeg naar een hoger niveau weet te voeren, want anders gaan wij nog van plaats wisselen met onze Wormerse vrienden.

Overigens over Bakker gesproken. Ik ben een trouw volger van Studio Sport. Hockey, voetbal, volleybal, wielrennen, te weinig korfbal, je kunt niet zo gek bedenken, als ik tijd heb kijk ik er naar. Het valt mij op, dat de velden van voetbaLen ook hockey overstroomd worden met exotische namen. Dat brengt mij weer bij onze eigen vereniging en korfbal in het algemeen dus o.a. Bakker. Eén van de oer-Nederlandse namen, die ook binnen onze vereniging te vinden zijn. Verder bezitten wij De Boer, De Vries, Janssen, Out etc. etc. Namen die je normaal kunt uitspreken. Uiteraard zijn er bij ons ook uitzonderingen. Zo vind je de mooiste naam in de C3 van Stephan. Hoe? Zoek dat zelf maar uit. In ieder geval is het bij ons niet zo exotisch. Ik heb de gewoonte om die exclusieve namen naar het Nederlands te verbasteren. Wat te denken van Daarissie van AZ of Roestig van Groningen. De mooiste vond ik Gatochfietsen, oud-speler van o.a. PSV en Twente.

Zo dit was even een afkoeling-alinea. Om terug te keren bij ons eerste, Ben ik dan zo pessimistisch? Nee, maar het vuurtje opstoken kan geen kwaad. Wim Bakker heeft voor hetere vuren gestaan. Ik hoop in de zaal bij de thuiswedstrijden weer zo te genieten als verleden seizoen. Spanning en leuk korfbal, want ik kom niet alleen voor de mooie billen van Esther c.s.
 
Nu moet ik oppassen. Voor je het weet hoor je “You too, me too?” Een verschijnsel, waar je de laatste tijd horendol van wordt. Vele zaken terecht, maar soms ook heel ver gezocht. Het is alweer meer dan 50 jaar geleden.... Ik trainde een ploegje bestaande uit circa 12-jarigen. In de groep zat een flink uit de kluiten gewassen meisje, waarbij de flirt-hormonen al aardig begonnen op te spelen. Ik liet de kinderen binnen in het gymnastiek lokaal van toen nog Lindenboomschool/Pinkschool. In het voorbijgaan greep zij mij volledig in het kruis met de woorden "Dat vind je lekker, hè?" Ik dacht: 'Geen aandacht aan geven en gewoon doorgaan'. Wel heb ik twee dagen scheef op mijn zadel moeten zitten. Daar ik honderden kinderen heb getraind zou ik bij God niet meer weten hoe dat meisje heette. Anders zou ik nu nog aangifte kunnen doen en er een kapitaaltje uit halen. Of gaat dat te ver en begrijp ik er helemaal niets van?
 
 
Ruud Gruijs

  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.