Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Denken en eerlijkheid

08 jan. 2019
Vaak denk ik terug aan mijn periode als trainer. In allerlei leeftijdsgroepen en niveaus heb ik gewerkt. Vooral het samenwerken met pupillen was niet eenvoudig. Mijn streven naar perfectionisme en het verbeteren van de kwaliteit gaf soms wrijvingen met ouders.
 
Vaak heb ik leuke ontmoetingen gehad met mijn pupillen. Wat mij nog altijd bij staat is dat jongentje (nee, ik noem geen namen), dat te laat op de training verscheen. Op mijn vraag 'Waarom?' reageerde hij: “ik moest naar de tandarts, ik ben twee keer geboren.”
 
Of de vraag aan een ander jongentje: 'Jouw vader korfbalt toch ook?' Antwoord: “Ja, en mijn opa die dood is ook”. En dan nog dat meisje, dat mij in vertrouwen nam: “Mijn opa krijgt een hartplantage”.
 
Het mooiste is nog vlak na de opening van De Sprong. Een jeugdploegje zou voor het eerst gebruik maken van de zaal. Eén van de jongens kwam op zijn buiten/noppen-schoenen de zaal in. Toen hem werd verteld, dat hij daarop niet in de zaal mocht trainen, reageerde hij: “Ach, voor één keer toch wel!”.

Het eerste wat ik denk als ik ’s nachts wakker word is: 'Niet denken'. Maar ja, dan gaan de hersens toch aan de slag. Kan je altijd eerlijk zijn. Waarom geven mensen toch zo zelden hun eerlijke mening? Ik denk omdat er zo weinig vraag naar is.
 
Wat te denken van de Korfbal Challenge. Ooit min of meer opgezet omdat er zo weinig sport was in die periode. De televisie zou dan de nodige aandacht aan het toernooi besteden. Is er iets uitgezonden? Wat ik ook niet begrijp is de status van een internationaal. Voetballer Ziyech van Ajax heeft gekozen voor Marokko en mag nooit meer met het Nederlands elftal meespelen. Gerald van Dijk speelde ooit in het Nederlands team en komt nu uit voor Suriname. Hoe valt dit te rijmen. Komen onze regels toch meer uit het draaiboek van de speeltuin?

Ik heb vele wedstrijden via de stream gezien. Natuurlijk speciale aandacht voor onze K.Z.’ers. Mijn eerlijke mening is dat een paar van onze mensen er verdedigend een paar keer behoorlijk doorzakten. Concentratie-gebrek? Overigens staat hier weer tegenover dat onze mensen het aanvallend goed deden. De wedstrijden stonden onder leiding van twee scheidsrechters. Af en toe dacht ik: 'Nou……' Maar ja je moet maar zo denken: de beste verpleegster laat ook wel eens een steek vallen.
 
Dan ieder jaar die experimenten. Een strafbankje, waar Reigersberg van Fortuna weigert op te gaan zitten. Desondanks geen sancties, dus zinloos! Een spelhervatting mag je verdedigen??!! Onzin etc etc.

De competitie voor de top gaat weer beginnen. A.s. zaterdag komt DVO op bezoek. Met een blik op de ranglijst zou je zeggen 'Geen probleem'. Vergeet het maar. Er werd door DVO gewonnen van Blauw Wit en tegen Fortuna werd er onverdiend verloren. De laatste wedstrijd heb ik gezien. Met spelers als Meerkerk en De Wit krijgen onze eerstelingen hun handen vol. Als wij voor het 'slappe-handjes-verdedigen' kiezen, dan is de zaak bij voorbaat verloren. Mogelijk dat wat meer publiek een extra steun kan betekenen. Die noordzijde van de sporthal moet ook eens gevuld zijn. Kom op leden, ouders, supporters 100% steun is noodzaak!

Hoewel het niets met korfbal te maken heeft toch ook iets over die holbewoner genaamd Van der Staaij van de S.G.P. Ik heb mij weer aan hem geërgerd, omdat ook wij de door hem verguisde leden hebben. Normaal gesproken zal ik iedere gelovige in zijn waarde laten, maar tegen hem zou ik willen zeggen: “Denk er eens over na: je beweert dat de kerk een huis van God is. Waarom staat er dan een bliksemafleider op het dak?”

Tenslotte wil ik u op de Pubguiz wijzen. Op 19 januari a.s. is het zover. Ik ben verplicht/vrijwillig toegevoegd aan het team Rooswijk. Maak je borst dus maar nat. Als erkend kroegenloper vele pubquizen gewonnen. Houder van de Guinessbier-trofee. Het bestuur durft al niet. Durven jullie nog?

Sanne veel succes met de eerste meters na een jaar van enorme inspanningen.

 
Ruud Gruijs
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.