Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

De vakantie komt alweer dichtbij

13 jun. 2019
 
Nog een weinig nachtjes slapen en de reis naar het mooie Oostenrijk kan beginnen. Op sport gebied zijn de nodige finales in volle aanvang. Ik heb de laatste weken veel topsport gezien.
 
De komende weken zijn er nog een aantal grote evenementen. Denk bijvoorbeeld aan het W.K. van het damesvoetbal en de finales veldkorfbal. Ik houd van vele teamsporten. Mooie wedstrijden hockey gezien. Volleybal met zelfs een topwedstrijd (Nederland-Spanje) in onze eigen Topsporthal.
Ook de dames volleyballers gevolgd via het sportnet van Ziggo. Prachtig om te zien. Alleen dat gekir, dat gemötenök na ieder punt, vind ik ronduit belachelijk. Concentreer je liever.

Maar ja, iedere sport heeft zijn eigen bijzonderheden. Ons tweede heeft een prima prestatie neergezet. Ondanks de handicap van de vele blessures heeft men de tweede plaats gehaald en recht op de play-offs. De B1 gaat weer voor het Nederlands kampioenschap. De D1 is weer met overmacht eerste geworden in hun competitie. Kortom, wij mogen niet klagen over de prestaties. Voor nu zijn we tevreden, echter wie te lang tevreden is staat stil!

Ik las op de Korfbalsite een artikel van de trainer van TOP, Jan Niebeek. Hij beklaagde zich over het toernooi in China, waar een aantal van zijn spelers deelnamen. Terugkomen met een jetlag en maar een paar dagen kunnen recupereren. Volgens mij valt het wel mee. Er is voor een topsporter voldoende tijd voor herstel. Ook PKC en LDODK zitten met dit euvel. Het ging op het veld en in de zaal helemaal, ondanks geweldige spelers, niet zo lekker met TOP. Van te voren excuses zoeken is en goedkoop middel. Naar mijn mening blijkt ook hier weer, dat een trainer pas tevreden is als ze een ander de schuld kunnen geven van hun onmacht.

Leuk is om te lezen, dat Rick Voorneveld weer gaat korfballen. Ik heb altijd genoten van het spel van Rick. Onbaatzuchtig met een enorme inzet. Hij gaat bij het ons ook zeer bekende Boeckenberg in België zijn talenten etaleren. Voor de K.Z.’ers die hem nog eens willen zien spelen raad ik aan eerst kennis te nemen van de Vlaamse taal. Echt Vlaams is niet te verstaan. Toch zit er in hun taal een logica. Hieronder een paar voorbeelden. Mocht u er niet uitkomen, onder mijn stukje een verklaring van de woorden.

Je kunt met de zwerfauto (1) naar België gaan, maar ook met het vliegtuig, waar je vertroeteld wordt door een luchtwaardin (2). Ga je uit eten, dan word je vaak geconfronteerd met een buitenwipper (3). Wil je bij nat weer je kleding drogen, dan maak je gebruik van een droogzwierder (4). Misschien krijgt Rick in de naaste toekomst een boeleke (5) maar dan moet hij eerst poepen. Dat laatste woord durf ik niet te vertalen. Als je de oude echte Vlaamse Suske en Wiskes leest, dan krijg je automatisch wat Vlaamse woorden mee. Helaas kan ik niet alles onthouden. Je moet maar zo denken, iemand die alles onthoudt kan geen herinneringen ophalen.

Zeer prettig was de bijeenkomst van de 55-plussers een paar weken geleden. Een volle kantine met oudere leden van onze vereniging. Complimenten aan voorzitter Corrie, die de avond zeer kundig leidde. Jubilarissen, oudere leden, de recreatie-leden van de maandagochtend-ploeg. Maar ook van de dinsdagochtend-recreanten, die hoofdzakelijk bestaan uit, naar ik heb begrepen, ex-leden van de gymvereniging Jahn uit Westzaan.

Zo dit was het voorlopig. Eerst maar weer eens uitsloven tussen de 800 en 3000 meter.

Ruud Gruijs.

Noot: 1 = camper, 2 = stewardess, 3 = portier/uitsmijter, 4 = centrifuge, 5 = baby.

  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.